USR acuză: „Cîțu se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria”

USR acuză: „Cîțu se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria”

Florin Cîțu a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului către primării liberale sau către administrații udemeriste. Asta a trezit nemulțumiri în tabăra PSD, care susține că va face și o plângere penală pe această temă, cât și în cea a USR, care îl acuză pe Cîțu că își cumpără revenirea la Palatul Victoria.

Potrivit propunerii formulate de Ministerul Dezvoltării şi adoptate miercuri de Guvern, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor.

Problemele la nivelul guvernării continuă, după ce premierul Florin Cîțu a alocat peste 1 miliard de lei în mod discreționar. Asta susțin cei din PSD și din USR, care simt că au fost neîndreptățiți la împărțirea banilor publici și caută acum explicații, unii chiar împreună cu procurorii, pentru acest fapt.

De altfel, PSD a anunțat că va face o plângere penală pe numele lui Florin Cîțu, în care vor arăta că acesta ar fi împărțit banii publici în acord cu interese personale și de partid, nu în funcție de necesitățile comunităților locale.

USR se revoltă, pe de altă parte, și spune că alocarea acestei sume de bani pe repede înainte arată, de fapt, că Florin Cîțu vrea să-și cumpere revenirea la Palatul Victoria, într-o ultimă încercare de a-i mulțumi pe primarii care l-au susținut în cursa internă.

Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a șantaja și a obține președinția PNL, iar acum repetă figura: se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria. Florin Cîțu acționează fără scrupule și fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga și-n dreapta cu bani publici.”, arată USR într-un comunicat de presă transmis joi.

Partidul citat mai susține și că Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor nu au primit toți banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîțu a pus pe primul plan sinecurile și interesele personale.

E nevoie de criterii de transparență în ceea ce privește modul în care sunt alocați banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart acești bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferențial către primari și consiliile județene.„, mai arată comunicatul.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.