joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR acuză: "Cîțu se folosește de banii din fondul de rezervă pentru...

USR acuză: „Cîțu se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria”

Florin Cîțu a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului către primării liberale sau către administrații udemeriste. Asta a trezit nemulțumiri în tabăra PSD, care susține că va face și o plângere penală pe această temă, cât și în cea a USR, care îl acuză pe Cîțu că își cumpără revenirea la Palatul Victoria.

Potrivit propunerii formulate de Ministerul Dezvoltării şi adoptate miercuri de Guvern, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor.

Problemele la nivelul guvernării continuă, după ce premierul Florin Cîțu a alocat peste 1 miliard de lei în mod discreționar. Asta susțin cei din PSD și din USR, care simt că au fost neîndreptățiți la împărțirea banilor publici și caută acum explicații, unii chiar împreună cu procurorii, pentru acest fapt.

De altfel, PSD a anunțat că va face o plângere penală pe numele lui Florin Cîțu, în care vor arăta că acesta ar fi împărțit banii publici în acord cu interese personale și de partid, nu în funcție de necesitățile comunităților locale.

USR se revoltă, pe de altă parte, și spune că alocarea acestei sume de bani pe repede înainte arată, de fapt, că Florin Cîțu vrea să-și cumpere revenirea la Palatul Victoria, într-o ultimă încercare de a-i mulțumi pe primarii care l-au susținut în cursa internă.

Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a șantaja și a obține președinția PNL, iar acum repetă figura: se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria. Florin Cîțu acționează fără scrupule și fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga și-n dreapta cu bani publici.”, arată USR într-un comunicat de presă transmis joi.

Partidul citat mai susține și că Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor nu au primit toți banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîțu a pus pe primul plan sinecurile și interesele personale.

E nevoie de criterii de transparență în ceea ce privește modul în care sunt alocați banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart acești bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferențial către primari și consiliile județene.„, mai arată comunicatul.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare