miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR a publicat lista miniștrilor și o va depune în Parlament

USR a publicat lista miniștrilor și o va depune în Parlament

Comitetul politic al USR a validat programul de guvernare și lista miniștrilor pe care le vor supune votului Parlamentului. Guvernul propus de USR se dorește a fi un „guvern al responsabilității naționale”, care să treacă țara prin criză.

Lista miniștrilor a fost deja publicată pe site-ul partidului și ea va cuprinde inclusiv miniștri din cadrul guvernului precedent, demis prin moțiune de cenzură, inclusiv cu voturile USR. Astfel, Stelian Ion s-ar întoarce la Justiție, Cătălin Drulă la Transporturi, Claudiu Năsui la Economie, Cristian Ginea la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ioana Mihăilă la Sănătate.

Din guvernul propus de USR vor mai face parte: Dragoș Pîslaru (Ministerul Finanțelor), Alin Stoica (Ministerul Afacerilor Interne), Dan Barna (Ministerul Afacerilor Externe), George Cățean (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Mihai Goțiu (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Nicu Fălcoi (Ministerul Apărării Naționale), Ionuț Moșteanu (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației), Cristina Prună (Ministerul Energiei),  Oana Țoiu (Ministerul Muncii și Protecției Sociale),Iulia Popovici (Ministerul Culturii), Tudor Pop (Ministerul Tineretului și Sportului, Monica Berescu (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării) și Corina Anatasiu la Ministerul Educației.

Potrivit programului de guvernare propus, principala prioritate a celor de la USR este gestionarea situației pandemice. Astfel, potrivit documentului, „noul guvern își propune să repună politica publică pe baze științifice și raționale și să aibă curajul de a sancționa refuzul de vaccinare și de a lua toate măsurile ca cei vaccinați să revină la o stare normală a lucrurilor.

Programul cuprinde și măsuri inedite, precum sancționarea medicilor care răspândesc mesaje anti-vaccinare și eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate.

În contextul crizei prețurilor la energie, USR propune măsuri urgente pentru reechilibrarea prețurilor, precum TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici și non-casnici și eliminarea accizei pentru energie electrică, credit fiscal pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea facturii la energie și gaze naturale, exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic și subvenții temporare pentru CET-uri.

Acest program de guvernare și lista miniștrilor au fost aprobate în Comitetul Politic al USR, urmând ca ele să fie depuse luni la Parlament de premierul desemnat, Dacian Cioloș.

Șansele ca acest guvern, format exclusiv din membrii USR și gândit de aceștia, fără susținere din partea altor partide, sunt nule, însă Dacian Cioloș crede că există posibilitatea ca el să fie votat, fie și numai pentru că un guvern monocolor, care își asumă întreaga responsabilitate pentru situația României în criză, le dă posibilitatea tuturor să-și vadă interesele îndeplinite.

Indiferent de situaţie, cred că şi pentru PSD tot noi putem fi o soluţie pentru a depăşi lunile care urmează. Poate ne rupem gâtul şi veţi scăpa de noi sau poate vom reuşi să ţinem lucrurile sub control şi vă vom permite să vă număraţi liniştiţi procentele. Oricum ar fi, ieşiţi în câştig, pentru că sunt convins că nu vreţi să vă treziţi pe tavă cu o ţară demolată”, a scris Cioloş cu privire la asta pe pagina sa de Facebook.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare