Un spital din județul Brașov se redeschide cu bani din donații

Un spital din județul Brașov se redeschide cu bani din donații

Într-o perioadă în care unitățile spitalicești și-au depășit, din toate punctele de vedere, limitele, în județul Brașov un spital orășenesc se redeschide cu bani din donațiile strânse de un primar.

Sună cel puțin ciudat faptul că a fost nevoie de donații din partea populației pentru punerea în funcțiune a unui spital, dar și că în procesul acesta, de colectare a fondurilor, a fost implicat un factor al autorității publice, și anume primarul localității Victoria, Camelia Bertea.

Cu toate acestea, se pare că a fost singura soluție identificată la nivel local. În acest sens, redeschiderea oficială a Spitalului Orășenesc din Victoria va avea loc joi. Sunt 10 ani de când această unitate spitalicească a fost închisă prin hotărâre de guvern, dar având în vedere situația pandemică și nevoia de spitale, efortul a fost uriaș.

Potrivit invitației la eveniment, redeschiderea spitalului este posibilă datorită eforturilor primarului USR Camelia Bertea, care a reușit să adune 90 000 de euro din donații făcute de localnici și de românii din diaspora și să mobilizeze comunitatea locală în diferite proiecte de voluntariat.

Spitalul își va desfășura activitatea în subordinea Consiliului Local, Primăria și Consiliul Local alocând 152 000 euro pentru investiții și funcționare.

Aproximativ 20 000 de oameni din Victoria și din zonele limitrofe vor avea acum un spital unde să se trateze, cel mai apropiat spital fiind în prezent la mai bine de 30 de kilometri distanță.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.