vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDacian Cioloș: "Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și...

Dacian Cioloș: „Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil”

Analiza și aprobarea programului de guvernare și a echipei guvernamentale, iată obiectivele Comitetului Politic al USR, care declară tot mai răspicat că dorește refacerea vechii coaliții, pentru revenirea la normalitate.

Potrivit unui comunicat transmis de echipa de comunicare a USR, Biroul Național USR a discutat toate scenariile după întâlnirea inițiată de Dacian Cioloș cu președinții PNL și UDMR și cu președintele grupului minorităților naționale din Parlamentul României.

În așteptarea deciziilor din forurile interne ale acestor acestor partide, Biroul Național al USR convoacă Comitetul Politic duminică, 17 octombrie, singurul lui obiectiv fiind analiza și aprobarea programului de guvernare și a echipei guvernamentale.

Dacian Cioloș susține că va face tot posibilul să asigure refacerea vechii alianțe, dar este pregătit și pentru o altă variantă, în cazul în care asta nu se va întâmpla.

Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide. Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar și scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament și asta se va întâmpla și dacă ajungem la un acord, și dacă nu.”, a declarat Dacian Cioloș.

Mai târziu, într-o postare pe Facebook, Cioloș a declarat că e dispus să aștepte o decizie din partea vechilor parteneri până vineri și spune că își dorește încheierea acestui „balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul.

În plus, el scrie că e dispus să fie premier de sacrificiu, într-o vreme în care țara are nevoie de guvernare ca de aer.

Am fost azi întrebat și dacă am impresia că aș putea fi un premier de sacrificiu. Răspunsul meu e simplu: da, oricine își va asuma guvernarea în următoarele săptămâni și luni va face un sacrificiu. Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru.„, a mai punctat Cioloș.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare