joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGeeks for Democracy a depus un denunț împotriva Congresului PNL

Geeks for Democracy a depus un denunț împotriva Congresului PNL

Zădărnicirea combaterii bolilor – iată infracțiunea denunțată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de asociația Geeks for Democracy. Ea vizează conducerea PNL, care a organizat congresul partidului din data de 25 septembrie.

Asociația Geeks for Democracy a depus luni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 un denunț împotriva PNL, reprezentat de președintele său, Florin Cîțu, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Totul, după ce pe 25 septembrie, la Romexpo, s-a desfășurat Congresul partidului, la care au luat parte peste 5000 de persoane.

Așa cum și INVESTIGATORIA a arătat la momentul cu pricina, la Romexpo nu s-au respectat regulile de protecție necesare în pandemie, delegații au petrecut zeci de minute la terasele din apropiere, în aglomerație, fumând și consumând mici. Nici în sală, lucrurile nu au stat cu mult diferit, aglomerația fiind cuvântul de ordine pentru tot ce s-a întâmplat acolo. Nici măcar președintele țării, Klaus Iohannis, nu a purtat masca de protecție în timpul evenimentul, deși se afla în mulțime, în spațiu închis.

Potrivit denunțului, se poate identifica un raport de cauzalitate între rata ulterioară a infectărilor și deceselor, generat de faptul că la două săptămâni după organizarea Congresului, rata de infectare la nivelul capitalei a crescut de 5 ori, adică de la 3 la 15.

Din cuprinsul denunțului formulat de Geeks for Democracy

Asta în condițiile în care încă de pe 21 septembrie, medicii se plângeau că nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensivă din spitale.

„Organizarea unui eveniment cu peste 5000 de participanți într-un spațiu închis, fără respectarea măsurilor impuse de lege demonstrează raportul de cauzalitate între fapta descrisă și rezultatele tragice ale acesteia (mor pe zi 400 de oameni, iar mai bine de 14.000 de oameni pe zi sunt infectați cu virusul SARS-COV-2)”, se arată în cuprinsul denunțului.

În consecință, asociația care a formulat denunțul solicită audierea tuturor celor care au organizat Congresul PNL din 25 septembrie, dar și a participanților la Congres.

Marian Rădună, unul dintre reprezentanții asociației, a fost prezent în ziua de 25 septembrie în fața Romexpo, unde a afișat un banner pe care scria DEMISIA și a sunat la 112 în mai multe rânduri, pentru a reclama nerespectarea de către participanți a normelor sanitare.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare