joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiDeși cercetat de DNA, fostul șef al ABA Mureș își cere postul...

Deși cercetat de DNA, fostul șef al ABA Mureș își cere postul înapoi… în instanță

Omul lui Ervin Molnar, Rareș Cosmin Butiulcă, plasat strategic în fruntea Administrației Bazinale de Apă Mureș și demis după ce Ovidiu Ianculescu a mărturisit public cum a fost obligat să renunțe la postul obținut prin concurs ca să-i facă loc ilustrului membru PNL, își cere acum postul înapoi. Și nu oricum, ci în instanță.

Povestea e mai veche și ea a fost adusă în atenția publicului de jurnaliștii RECORDER, care au prezentat cazul lui Ovidiu Ianculescu, fost director al SGA Mureș, care a făcut o plângere penală împotriva liberalilor Ervin Molnar și Rareș Cosmin Butiulcă.

Menționăm că acești doi liberali se află în strânse relații de prietenie, atât prin prisma partidului, cât și a faptului că cei doi ar fi fost colegi de liceu, după cum relatează presa locală.

Care era problema? La începutul anului 2020, Butiulcă a fost instalat director ABA Mureș, fără să aibă niciun fel de experiență în domeniul gospodăririi apelor. De fapt, singurul lucru care l-a recomandat pe Butiulcă pentru ocuparea funcției era, desigur, prietenia cu Molnar.

În ziua numirii sale, Butiulcă spunea că vine din mediul privat și că experiența lui va aduce numai îmbunătățirii activității din ABA Mureș.

„Faptul că vin din mediul privat cred că va fi de ajutor aici, la Administrația Bazinală de Apă Mureș, în sensul în care toate lucrurile la privat se fac cu seriozitate și promptitudine, ceea ce sper să implementăm și aici.”, declara Cosmin Butiulcă în ziua numirii.

De fapt, el venea nu din mediul privat, așa cum declara cu pompă, ci din Senatul României, unde a lucrat o foarte scurtă perioadă de timp (3 zile) și apoi s-a detașat la Apele Române, la sediul central din București pe postul de inginer în Departamentul Mentenanță Lucrări Hidrotehnice, după care a devenit fără probleme director la ABA Mureș.

Scandalul public și o vizită a Corpului de Control la ABA Mureș au determinat pe data de 1 septembrie 2021 demiterea lui Butiulcă printr-o decizie a directorului general al Administrației Naționale „Apele Române”. Directorul general ANAR, Barabas Laszlo, a explicat că decizia a fost luată în urma neregulilor descoperite de Corpul de Control al primului ministru.

 

Principala problemă consemnată în raportul Corpului de Control al premierului la ABA Mureș era faptul că Cosmin Butiulcă a fost numit fără concurs sau examen și fără să fi lucrat în domeniu, în acea funcție de conducere.

Culmea, cu doar câteva zile în urmă, mai precis pe data de 18 octombrie, Butiulcă a solicitat Tribunalului Mureș anularea demiterii sale.

Asta în condițiile în care la DNA Târgu Mureș există un dosar în care se cercetează felul în care acest liberal de marcă și-a croit drumul spre o funcție de mare importanță publică grație relațiilor de prietenie cu un politician influent.

Foto credit: PNL Mureș

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare