marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFlashmob pe treptele Curții de Apel București, în memoria victimelor de la...

Flashmob pe treptele Curții de Apel București, în memoria victimelor de la Colectiv

La 6 ani de la incendiul din Clubul Colectiv, două asociații civice pregătesc un eveniment comemorativ inedit: un flashmob pe treptele Curții de Apel București.

Rezistența și Geeks for Democracy vor să amintească și în acest an despre drama care a trezit multe conștiințe în România și să ceară, așa cum o fac constant, dreptate în numele celor care au murit atunci sau care au fost traumatizați fizic și psihic pentru tot restul vieții lor.

Cele două asociații propun realizarea unui flashmob pe treptele Curții de Apel București. În acest sens, au nevoie de 65 de voluntari care să participe la acest eveniment in memoriam și la acest nou apel pentru dreptate. Participanții vor purta portretele victimelor de la Curtea de Apel până la Clubul Colectiv.

Constant, de 6 ani aceiași oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitați așezați pe paleți și abia acoperiți cu cearșafuri albe, suntem prinși în deriva unui sistem de sănătate fără griji și fără vinovați și a unei justiții a amânării și omisiunilor. „, susțin organizatorii evenimentului.

Astfel, pe 30 octombrie, la Palatul de Justiție din București, cu începere de la ora 18.00, voluntarii sunt așteptați să ceară dreptate și să contribuie la păstrarea vie a memoriei celor care atunci și-au pierdut viața și liniștea.

Organizatorii asigura participanții că se vor respecta toate măsurile impuse de situația pandemică și învită doritorii să se înscrie voluntari pentru a lua parte la acest flashmob. Voluntarii vor primi din partea organizatorilor măști negre imprimate cu #65, iar pentru siguranța tuturor participarea la flashmob este condiționată de prezentarea certificatului verde.

Persoanele selectate vor fi contactate telefonic de către organizatori. Doritorii se pot înscrie AICI.

Potrivit organizatorilor, pentru scurtă vreme, voluntarii vor sta pe treptele Curții de Apel București acoperiți cu cearșafuri albe după care vor purta portretele victimelor până la clubul Colectiv unde va avea loc un moment de reculegere.

 

Foto credit: Marian Rădună

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare