Flashmob pe treptele Curții de Apel București, în memoria victimelor de la Colectiv

Flashmob pe treptele Curții de Apel București, în memoria victimelor de la Colectiv

La 6 ani de la incendiul din Clubul Colectiv, două asociații civice pregătesc un eveniment comemorativ inedit: un flashmob pe treptele Curții de Apel București.

Rezistența și Geeks for Democracy vor să amintească și în acest an despre drama care a trezit multe conștiințe în România și să ceară, așa cum o fac constant, dreptate în numele celor care au murit atunci sau care au fost traumatizați fizic și psihic pentru tot restul vieții lor.

Cele două asociații propun realizarea unui flashmob pe treptele Curții de Apel București. În acest sens, au nevoie de 65 de voluntari care să participe la acest eveniment in memoriam și la acest nou apel pentru dreptate. Participanții vor purta portretele victimelor de la Curtea de Apel până la Clubul Colectiv.

Constant, de 6 ani aceiași oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitați așezați pe paleți și abia acoperiți cu cearșafuri albe, suntem prinși în deriva unui sistem de sănătate fără griji și fără vinovați și a unei justiții a amânării și omisiunilor. „, susțin organizatorii evenimentului.

Astfel, pe 30 octombrie, la Palatul de Justiție din București, cu începere de la ora 18.00, voluntarii sunt așteptați să ceară dreptate și să contribuie la păstrarea vie a memoriei celor care atunci și-au pierdut viața și liniștea.

Organizatorii asigura participanții că se vor respecta toate măsurile impuse de situația pandemică și învită doritorii să se înscrie voluntari pentru a lua parte la acest flashmob. Voluntarii vor primi din partea organizatorilor măști negre imprimate cu #65, iar pentru siguranța tuturor participarea la flashmob este condiționată de prezentarea certificatului verde.

Persoanele selectate vor fi contactate telefonic de către organizatori. Doritorii se pot înscrie AICI.

Potrivit organizatorilor, pentru scurtă vreme, voluntarii vor sta pe treptele Curții de Apel București acoperiți cu cearșafuri albe după care vor purta portretele victimelor până la clubul Colectiv unde va avea loc un moment de reculegere.

 

Foto credit: Marian Rădună

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.