Ciolacu și Ciucă au decis să colaboreze… prin telefon

Ciolacu și Ciucă au decis să colaboreze… prin telefon

Biroul de presă al PSD anunță sâmbătă seara că Marcel Ciolacu, liderul partidului, a purtat o discuție telefonică cu premierul desemnat și sugerează că ar fi ajuns la un acord. Astfel, guvernul Ciucă se prefigurează a deveni o variantă ce va trece, mai mult ca sigur, de votul Parlamentului.

Ciolacu i-ar fi cerut lui Ciucă să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social.

În cadrul discuției, președintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19. De asemenea, președintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că așteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic.„, se arată în comunicatul PSD.

Zilele următoare este programată o întâlnire între Nicolae Ciucă și liderul PSD cu privire la structura și obiectivele planului de guvernare.

Ca atare, în urma acestui anunț, se poate spune că șansele ca guvernul Ciucă să treacă de votul Parlamentului cu sprijin PSD sunt foarte mari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.