vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialSUA și România anunță construcția unei centrale nucleare pe teritoriul țării noastre

SUA și România anunță construcția unei centrale nucleare pe teritoriul țării noastre

O centrală nucleară de tip SMR (small nuclear reactor) pentru producerea de energie electrică va fi construită în România. Proiectul, unic în Europa, va aduce cea mai nouă tehnologie nucleară civilă, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

SUA și România urmează să anunțe astăzi planurile pentru o centrală nucleară de tip SMR (small nuclear reactor), care, potrivit comunicatului „va aduce tehnologia SMR în România, poziționând tehnologia SUA ca lider în cursa globală pentru implementarea SMR”.

Proiectul are o importanță majoră, vreme ce va determina crearea de locuri de muncă, iar implementarea tehnologiei SMR va contribui important la un sector energetic decarbonizat și un viitor net zero.

Vorbim despre 6.000 de locuri de muncă în SUA și România, cu potențialul de a ajunge la 30.000 de locuri de muncă în SUA și România pe măsură ce proiectul crește.

Parteneriatul va aduce tehnologia micilor reactoare nucleare în România, poziționând tehnologia SUA în fruntea cursei globale pentru dezvoltarea de astfel de reactoare”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Compania americană NuScale Power a dezvoltat o tehnologie revoluționară bazată pe mici reactoare nucleare și a încheiat memorandumuri cu companii energetice de stat din alte țări europene, precum Polonia, Bulgaria și Ucraina.

Prin acest nou proiect realizat de SUA și România se face un pas înainte în consolidarea relaţiei bilaterale în domeniul Energiei.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare