SUA și România anunță construcția unei centrale nucleare pe teritoriul țării noastre

SUA și România anunță construcția unei centrale nucleare pe teritoriul țării noastre

O centrală nucleară de tip SMR (small nuclear reactor) pentru producerea de energie electrică va fi construită în România. Proiectul, unic în Europa, va aduce cea mai nouă tehnologie nucleară civilă, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

SUA și România urmează să anunțe astăzi planurile pentru o centrală nucleară de tip SMR (small nuclear reactor), care, potrivit comunicatului „va aduce tehnologia SMR în România, poziționând tehnologia SUA ca lider în cursa globală pentru implementarea SMR”.

Proiectul are o importanță majoră, vreme ce va determina crearea de locuri de muncă, iar implementarea tehnologiei SMR va contribui important la un sector energetic decarbonizat și un viitor net zero.

Vorbim despre 6.000 de locuri de muncă în SUA și România, cu potențialul de a ajunge la 30.000 de locuri de muncă în SUA și România pe măsură ce proiectul crește.

Parteneriatul va aduce tehnologia micilor reactoare nucleare în România, poziționând tehnologia SUA în fruntea cursei globale pentru dezvoltarea de astfel de reactoare”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Compania americană NuScale Power a dezvoltat o tehnologie revoluționară bazată pe mici reactoare nucleare și a încheiat memorandumuri cu companii energetice de stat din alte țări europene, precum Polonia, Bulgaria și Ucraina.

Prin acest nou proiect realizat de SUA și România se face un pas înainte în consolidarea relaţiei bilaterale în domeniul Energiei.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.