joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneJudecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru niște filmulețe publicate în social-media

Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru niște filmulețe publicate în social-media

O veste surprinzătoare vine de la CSM, care a decis excluderea judecătorului Cristi Danileț pentru faptul că a publicat niște filmulețe personale pe un cont de-al său din social-media. Vestea a fost dată chiar de judecător, care spune că va formula recurs la Curtea Supremă.

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură, în urma unei decizii a CSM, care a stabilit că publicarea a două filmulețe (unul în care taie un gard viu cu drujba și unul în care curăță o piscină) constituie un motiv suficient pentru o decizie atât de importantă, care afectează cariera magistratului.

Cele două filmulețe „incriminatoare” îl arată pe judecător în ipostaze non-conformiste, dar nu indecente sau de altă natură, care nu au nicio legătură cu profesia pe care o exercită. Trebuie menționat faptul că judecătorul Cristi Danileț este unul dintre „stâlpii” asociației VeDem Just, dedicată educării copiilor și tinerilor în materie de justiție, astfel că e firesc ca activitatea sa de pe un anumit cont de socializare să fie mai apropiată de atitudinea pe care cei mici o au, în general.

Ca atare, glumele și spiritul ludic sunt chestiuni esențiale în îndepărtarea barierelor în relația cu tânăra generația și astfel s-ar explica cele două filmulețe postate de judecător.

Acesta a scris pe Facebook cele întâmplate și se arată dezamăgit de decizia luată de CSM în privința sa, pe care nu o consideră o abatere de la conduita profesională, în schimb, o consideră o urmare a faptului că s-a exprimat mereu liber cu privire la neregulile comise de Inspecția Judiciară.

Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.„, a scris judecătorul.

El spune că nu va lăsa lucrurile așa și că va formula recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde are convingerea că situația se va remedia. Până atunci, judecătorul își va exercita ca și până acum atribuțiile de serviciu.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare