sâmbătă, mai 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialEșec în instanță pentru ROMSILVA: a pierdut recursul împotriva Agent Green

Eșec în instanță pentru ROMSILVA: a pierdut recursul împotriva Agent Green

Organizația de mediu Agent Green a fost acuzată de ROMSILVA pentru activitatea susținută din 2015 încoace pentru protejarea pădurilor. Tribunalul București, însă, a considerat că recursul era nejustificat.

Dosarul, înregistrat la Tribunalul București în vara anului trecut ar fi trebuit să tempereze acțiunile organizației de mediu în sensul protejării arborilor din zonele protejate ale României. De altfel, organizația de mediu susține că a avut mari bătăi de cap cu aceste acțiuni ale ROMSILVA și consideră demersul acesta în instanță drept unul de intimidare.

Agent Green consideră că acțiunea Romsilva a fost una de intimidare și că regia are nevoie de o reformă fundamentală, inclusiv de mentalitate, luând în calcul zecile de procese câștigate de ONG-ul de mediu care au dus la stoparea tăierilor abuzive planificate de regie și aprobate de ministerul mediului pe zeci de mii de hectare cu păduri.„, arată Agent Green.

Tribunalul București a considerat recursul ROMSILVA drept nefondat, dar oferă ROMSILVA o nouă posibilitate de a face recurs în următoarele 30 de zile.

Agent Green a protestat în mai multe ocazii, chiar și la sediul ROMSILVA, exprimându-și nemulțumirea cu privire la faptul că autoritățile în materie nu consideră că protejarea pădurilor ar trebui să fie o prioritate în România.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare