Eșec în instanță pentru ROMSILVA: a pierdut recursul împotriva Agent Green

Eșec în instanță pentru ROMSILVA: a pierdut recursul împotriva Agent Green

Organizația de mediu Agent Green a fost acuzată de ROMSILVA pentru activitatea susținută din 2015 încoace pentru protejarea pădurilor. Tribunalul București, însă, a considerat că recursul era nejustificat.

Dosarul, înregistrat la Tribunalul București în vara anului trecut ar fi trebuit să tempereze acțiunile organizației de mediu în sensul protejării arborilor din zonele protejate ale României. De altfel, organizația de mediu susține că a avut mari bătăi de cap cu aceste acțiuni ale ROMSILVA și consideră demersul acesta în instanță drept unul de intimidare.

Agent Green consideră că acțiunea Romsilva a fost una de intimidare și că regia are nevoie de o reformă fundamentală, inclusiv de mentalitate, luând în calcul zecile de procese câștigate de ONG-ul de mediu care au dus la stoparea tăierilor abuzive planificate de regie și aprobate de ministerul mediului pe zeci de mii de hectare cu păduri.„, arată Agent Green.

Tribunalul București a considerat recursul ROMSILVA drept nefondat, dar oferă ROMSILVA o nouă posibilitate de a face recurs în următoarele 30 de zile.

Agent Green a protestat în mai multe ocazii, chiar și la sediul ROMSILVA, exprimându-și nemulțumirea cu privire la faptul că autoritățile în materie nu consideră că protejarea pădurilor ar trebui să fie o prioritate în România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.