George Simion, stropit cu cerneală la Iași: „Eu v-am zis: s-ar putea să trimită ăștia pe unii să ne omoare”

George Simion, stropit cu cerneală la Iași: „Eu v-am zis: s-ar putea să trimită ăștia pe unii să ne omoare”

George Simion, liderul AUR, a fost stropit cu cerneală în timpul unei manifestații de Ziua Unirii pe care partidul său a organizat-o la Iași.

Incidentul s-a petrecut chiar în timp ce pe fundal răsuna Hora Unirii, când un tânăr a apărut brusc și a aruncat cerneală pe fața lui George Simion. Susținătorii său au alergat să îl șteargă, însă acesta i-a îndemnat să se liniștească și a început să facă un live pe pagina sa de socializare, în care a folosit incidentul pentru a crea impresia că viața lui ar fi în pericol.

Au aruncat cu niște albastru de metil sau ceva în mine, nu ne temem decât de bunul Dumnezeu, orice instigator ar veni, să vină! Eu v-am zis: s-ar putea să trimită ăștia pe unii să ne omoare. Nu ne temem! Ne temem decât de bunul Dumnezeu„, a spus Simion în fața susținătorilor săi.

Simion a continuat să discute și să dea mâna cu oamenii chiar și după producerea incidentului, în timp ce unii dintre participanți spunea că tânărul face parte dintre oamenii lui Chirica. Tânărul a fost scos din mulțime, urmând să fie dus la audieri.

În Piața Unirii din Iași s-au adunat aproximativ o mie de persoane, o parte a lor fiind susținători ai AUR, iar o altă parte oameni din asociații civice care contestau partidul lui Simion, afișând pancarte pe care au scris: „AUR nu reprezintă Iașul”.

Autoritățile locale din Iași nu au organizat niciun eveniment public de Ziua Unirii Principatelor, având în vedere creșterea incidenței cazurilor de COVID în zonă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.