Jurnalista Sedef Kabas, arestată preventiv pentru citarea unui proverb care l-a ofensat pe Erdogan

Jurnalista Sedef Kabas, arestată preventiv pentru citarea unui proverb care l-a ofensat pe Erdogan

Sedef Kabas, o jurnalistă foarte cunoscută în Turcia, a fost ridicată de la domiciliul său și arestată preventiv, după ce a citat, într-o emisiune și pe contul său de Twitter, un proverb care l-a ofensat pe președintele turc Erdogan.

Jurnalista Sedef Kabas a rostit în direct pe canalul de televiziune Tele1 un proverb, pe care l-a postat și pe contul său de Twitter, unde este urmărită de aproape 900.000 de persoane.

Proverbul este următorul: „Când vine boul la palat, el nu devine rege, dar palatul devine hambar”.

Reacția autorităților a fost aproape imediată, jurnalista fiind ridicată în acest weekend de la domiciliul său, dusă la interogatoriu și ulterior arestată preventiv. Direcția de comunicații din Turcia susține că proverbul respectiv echivalează cu insulte vulgare împotriva președintelui și biroului său.

De altfel, acuzația sub care Sedef Kabas a fost arestată este aceea de „insultă adusă președintelui”. Regimul Ergodan este cunoscut ca fiind unul nu foarte prietenos cu ideea de libertate a presei, așa că presiunea internațională ar putea contribui la eliberarea jurnalistei în acest moment.

Sursă foto: Sedef Kabas, Twitter

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.