joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticJurnalista Sedef Kabas, arestată preventiv pentru citarea unui proverb care l-a ofensat...

Jurnalista Sedef Kabas, arestată preventiv pentru citarea unui proverb care l-a ofensat pe Erdogan

Sedef Kabas, o jurnalistă foarte cunoscută în Turcia, a fost ridicată de la domiciliul său și arestată preventiv, după ce a citat, într-o emisiune și pe contul său de Twitter, un proverb care l-a ofensat pe președintele turc Erdogan.

Jurnalista Sedef Kabas a rostit în direct pe canalul de televiziune Tele1 un proverb, pe care l-a postat și pe contul său de Twitter, unde este urmărită de aproape 900.000 de persoane.

Proverbul este următorul: „Când vine boul la palat, el nu devine rege, dar palatul devine hambar”.

Reacția autorităților a fost aproape imediată, jurnalista fiind ridicată în acest weekend de la domiciliul său, dusă la interogatoriu și ulterior arestată preventiv. Direcția de comunicații din Turcia susține că proverbul respectiv echivalează cu insulte vulgare împotriva președintelui și biroului său.

De altfel, acuzația sub care Sedef Kabas a fost arestată este aceea de „insultă adusă președintelui”. Regimul Ergodan este cunoscut ca fiind unul nu foarte prietenos cu ideea de libertate a presei, așa că presiunea internațională ar putea contribui la eliberarea jurnalistei în acest moment.

Sursă foto: Sedef Kabas, Twitter

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare