Ana Birchall devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale la Nuclearelectrica

Ana Birchall devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale la Nuclearelectrica

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale în cadrul Nuclearelectrica. Anunțul a fost făcut miercuri de Nuclearelectrica.

După o perioadă în care prezența ei a fost mai discretă în spațiul public, Ana Birchall revine în lumina reflectoarelor într-o calitate importantă, și anume aceea de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale în cadrul Nuclearelectrica. Proiectele de care se va ocupa sunt și ele de o uriașă însemnătate, fiind vorba despre dezvoltarea Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, precum și de implementarea reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA.

Într-o perioadă a crizei energetice, este lesne de înțeles de ce sunt importante cele două obiective pe care fostul ministru al Justiției le are în grijă în anii următori.

România are toate premisele pentru a deveni un hub și lider regional pentru dezvoltarea și implementarea reactoarelor modulare mici, dar și exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esențial la securitatea energetică a regiunii noastre.”, a declarat Ana Birchall după numirea sa în noua calitate.

Mai mult, ea promite că va contribui la implementarea proiectelor pe care le-a promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american.

Birchall are o experiență de peste 20 de ani în Drept și Relații Internaționale, cu masterat și doctorat obținute în cadrul Yale Law School din Statele Unite ale Americii. Parteneriatele strategice fac parte dintre preocupările sale, iar rolul său în cadrul Nuclearelectrica va fi acela de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfășurare, cu precădere în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei și securității energetice.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.