vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAna Birchall devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale la...

Ana Birchall devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale la Nuclearelectrica

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale în cadrul Nuclearelectrica. Anunțul a fost făcut miercuri de Nuclearelectrica.

După o perioadă în care prezența ei a fost mai discretă în spațiul public, Ana Birchall revine în lumina reflectoarelor într-o calitate importantă, și anume aceea de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale în cadrul Nuclearelectrica. Proiectele de care se va ocupa sunt și ele de o uriașă însemnătate, fiind vorba despre dezvoltarea Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, precum și de implementarea reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA.

Într-o perioadă a crizei energetice, este lesne de înțeles de ce sunt importante cele două obiective pe care fostul ministru al Justiției le are în grijă în anii următori.

România are toate premisele pentru a deveni un hub și lider regional pentru dezvoltarea și implementarea reactoarelor modulare mici, dar și exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esențial la securitatea energetică a regiunii noastre.”, a declarat Ana Birchall după numirea sa în noua calitate.

Mai mult, ea promite că va contribui la implementarea proiectelor pe care le-a promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american.

Birchall are o experiență de peste 20 de ani în Drept și Relații Internaționale, cu masterat și doctorat obținute în cadrul Yale Law School din Statele Unite ale Americii. Parteneriatele strategice fac parte dintre preocupările sale, iar rolul său în cadrul Nuclearelectrica va fi acela de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfășurare, cu precădere în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei și securității energetice.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare