joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAtac incredibil la libertatea presei: AUR incită la ură împotriva jurnaliștilor G4Media

Atac incredibil la libertatea presei: AUR incită la ură împotriva jurnaliștilor G4Media

AUR inițiază un nou atac, de data aceasta, îndreptat către presă. Într-o postare de pe pagina oficială a partidului, urmăritorii sunt invitați să desemneze cele mai „toxice și false organe de presă”, nominalizând publicația G4Media.

Incitarea la ură a funcționat, pentru că, în scurt timp, au început să curgă tot felul de comentarii injurioase la adresa presei în general, cât și la G4Media în particular. Urmăritorii AUR au reacționat foarte repede și au atacat jurnaliști și instituții de presă, un val de ură revărsându-se asupra publicațiilor pe care membrii și susținătorii AUR le consideră „vândute”.

Peste 2500 de comentarii a reușit să strângă postarea în câteva ore, iar reacția celor de la G4Media a fost comentată de unul dintre administratorii paginii AUR în felul următor: „G4 fake media se victimizează, plânge în pumni și visează „extremism” la orice colț de stradă„.

Derapajul n-a fost în niciun fel admis de către cei care se ocupă de pagina AUR, iar comentatorii au continuat să incite la ură și împotriva altor instituții media, precum Digi24 sau ProTV.

Reacția celor de la G4Media a avut forma unui editorial semnat de jurnalistul Dan Tapalagă, care atrage atenția că e „o chestiune de timp până când ura și violența promovate de AUR în societatea românească se vor revărsa fizic și împotriva jurnaliștilor.

Dan Tapalagă susține că AUR a decis să atace astfel G4Media, pentru că publicația s-a raportat la AUR ca la un partid de extremă dreaptă.

Cu bune și cu relele lor, Parlamentul, Presa, Justiția, sunt piloni de bază într-o democrație. Fără ele nu putem funcționa. Una este să le critici activitatea, să arăți ce nu merge, cu totul altceva să inciți programatic la ură împotriva lor. Or, a ridica ura publicului împotriva unei redacții din poziția de partid parlamentar, cu 20% în sondaje, reprezintă o acțiune profund anti-democratică, un atac la libertăți fundamentale.„, a scris Tapalagă în editorial.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare