vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUn senator a depus două denunțuri penale pentru 700 de infracțiuni privind...

Un senator a depus două denunțuri penale pentru 700 de infracțiuni privind mediul

Senatorul Dragoș Popescu a depus două denunțuri penale la DNA, vizând Agenția Națională Apele Române și pe primarul unei comune din județul Neamț. Aceștia ar fi comis 700 de infracțiuni care prejudiciază mediul.

Senatorul USR Dragoș Popescu, membru în comisia de mediu din Senat, a depus la DNA două denunțuri penale privind săvârșirea a peste 700 de infracțiuni care aduc prejudicii mediului.

Primul denunț privește săvârșirea de către mai mulți funcționari publici cu funcții de conducere și control din cadrul Agenției Naționale Apele Române de multiple fapte sancționate penal (art.297 alin.1 NCP coroborat cu art.13^2 din Legea nr.78/2000; art. 321 alin.1 NCP; art.267 alin.1 NCP; art.269 alin.1 NCP) prin emiterea de Autorizatii de gospodărire a apei în baza unor documentații incomplete și cu încălcarea intenționată a dispozițiilor legale.

Un raport al Corpului de Control al Primului Ministru constată că, la nivel național, din cele peste 700 de cazuri de încălcări ale legislației de mediu, au fost sancționate doar 55, din care 46 cu ”avertisment” și doar 6 cu amenzi.

Cel de al doilea denunț penal înaintat DNA de senatorul USR Dragoș Popescu îl vizează pe primarul comunei Alexandru cel Bun din Județul Neamț care, împreună cu alți funcționari publici responsabili, ar fi produs prejudicii totale de peste 1 milion de euro, prin executarea de lucrări de prevenire și reparare a pagubelor produse de calamități fără nici un tip de acte de reglementare din punct de vedere a gospodăririi apelor și protecției mediului în cazul a 19 poduri private construite ilegal.

”Efectele catastrofale ale inundațiilor au o explicație: acțiunea iresponsabilă a oamenilor care încalcă legislația de mediu. Aplicarea corespunzătoare a acestei legislații cade și în sarcina funcționarilor publici de la Apele Româbe, funcționari care nu și-au îndeplinit – din varii motive – atribuțiile ce le revin. Este cazul ca cineva să le aducă aminte acestora ca principala lor obligație este de respectare a legii și protejarea intereselor comunității.”, susține senatorul.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

  1. Eu n-am mai auzit de asemenea denunt pana acum, deci probabil e ceva care se practica constant in Apele Romane. Pana si tacerea asta pe subiect e suspecta rau dar nu ma mira pentru ca vorbim de Apele Romane si s-au turat motoarele punandu-se batista pe tambal. De ce nu dezvolta nimeni subiectul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare