miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialDacian Cioloș a demisionat de la șefia USR

Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR

Tensiunile din USR au degenerat până în punctul în care liderul ales al partidului, Dacian Cioloș, a decis să demisioneze. Acesta a anunțat decizia lui în cursul serii de luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Hotărârea lui Cioloș vine după o perioadă de câteva zile în care tensiunile din USR au escaladat. Decizia a fost cumva așteptată, după ce Cioloș a mărturisit unor apropiați că intenționează să părăsească poziția de șef al USR, ca urmare a conflictului dintre echipa Barna și echipa Cioloș, manifestat deschis săptămâna trecută.

Din punctul meu de vedere, USR are nevoie să facă pași înainte pentru a fi adaptat vremurilor pe care le trăim în momentul de față, vedem majoritatea care conduce astăzi România care, din punctul meu de vedere, blochează reformele și, cu atât mai mult, USR are nevoie în aceste momente de o revitalizare din  interior. Vreau să le transmit un mesaj susținătorilor noștri, cei care au asistat în ultimele zile la zbaterile noastre interne și să le spun că cred în continuare că dialogul intern, câteodată mai dur, mai direct, dar acest dialog intern ține viu un partid.„, a transmis Cioloș susținătorilor USR în conferința dedicată anunțării demisiei sale.

Cioloș spune că speră ca membrii USR să aibă înțelepciunea de a depăși aceste momente tensionate și a spus că nu intenționează să mai candideze din nou la funcția de președinte al partidului, pentru că nu mai vede sensul.

Locul lui Cioloș este luat, în acest moment, de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, care va rămâne interimar până la organizarea unor noi alegeri. Cioloș spune că va continua să rămână în partid și speră că plecarea sa nu va rupe partidul.

Nu criticile sunt problema, e normal să nu fim de acord, nu contează. Important e să avem acest dialog și problema e că trebuie să avem încredere și să mergem mai departe împreună. (…) Pe mine nu mă face funcția„, a mai spus Cioloș în conferința de presă.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare