vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCu cât ar crește salariul lui Iohannis prin reducerea CAS cu 5%....

Cu cât ar crește salariul lui Iohannis prin reducerea CAS cu 5%. Alternativa propusă de USR: Zero Taxe pe primii 800 de lei

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, salută intenția coaliției de guvernare de a reduce cu 5% CAS (contribuția de asigurări sociale), adică de la 25% la 20%, însă propune o alternativă care ar avantaja mai mult românii ce muncesc pe salarii mici.

În primă instanță, Năsui atrage atenția că, prin reducerea CAS cu 5%, românii care muncesc pe salariul minim ar beneficia de 127 de lei net în plus / lună, iar, de pildă, salariul președintelui Klaus Iohannis ar crește cu 1530 de lei net, acesta  beneficiind în prezent de o indemnizație lunară netă de aproximativ 15660 de lei.

În schimb, deputatul USR propune o formulă prin care toți românii, indiferent de salariu, ar primi lunar, în plus, aproximativ 330 de lei net.

Redăm comunicatul deputatului USR:

,,Reducerea CAS cu 5% este echivalentă cu Zero Taxe pe primii 800 de lei pentru fiecare român. În sfârșit PSD și PNL au început să-și dea seama că impozitarea în România este foarte mare. Nu mai zic de când le zicem noi asta, nu asta contează. Contează să reușim să reducem povara fiscală pe muncă. Nu de alta, dar România este campioană la impozitarea muncii, mai ales pe salariile mici. Asta cauzează sărăcie și gonește românii în alte țări care nu le taxează munca așa de rău.

 Să ne uităm pe cifre. Reducerea cu 5% CAS înseamnă, pentru buget, echivalentul a Zero Taxe pe primii 800 de lei. Asta, atenție, pentru fiecare român care muncește în această țară.

 Care e diferența dacă o facem pe una sau pe alta?

 Pentru bugetul de stat e la fel. Costul e același. Diferența este pentru români.

 Pentru un român care muncește pe salariul minim, o reducere a CAS-ului cu 5% înseamnă doar 127 de lei în plus pe lună la salariu. Pe când pentru un salariu mare, să zicem salariul lui Klaus Iohannis, aceeași reducere ar însemna 1.530 de lei în plus pe lună. De 12 ori mai mult.

 Dacă, însă, am scuti 800 de lei de la taxare, toți românii, indiferent de salariu, ar primi aproximativ 330 de lei în plus. Ca să fie clar, nu ne împotrivim niciunei scăderi a impozitării în România. Dacă nu avem voturile în parlament pentru zero taxe pe primii 800 de lei, dar le avem pentru reducerea CAS-ului cu 5%, vom vota reducerea CAS-ului cu 5%. Asta în cazul în care nu e o minciună spusă de PNL. Dar care e probabilitatea ca președintele Partidului Național Liberal să mintă pe facebook?”.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare