Inspectori antifraudă, sub control judiciar după ce au pretins mită de la oameni de afaceri

Inspectori antifraudă, sub control judiciar după ce au pretins mită de la oameni de afaceri

Nu e prima dată când procurorii anticorupție cercetează mitele luate de inspectorii antifraudă. Tocmai de aceea, un fenomen care părea paradoxal devine acum un fel de obișnuință. Mai nou, protagoniștii sunt inspectorii Bogdan Boiță și Ciucă Ștefăniță, încadrați la Direcția Generală Antifraudă Fiscală București.

Cei doi sunt puși sub control judiciar pentru luare de mită, infracțiunea având formă continuată. De altfel, cei doi au fost surprinși în flagrant de procurorii DNA cu doar câteva zile în urmă.

Potrivit rechizitoriului, infracțiunea cercetată de procurori s-a petrecut în perioada 05 – 11 februarie, când cei doi inspectori antifraudă ar fi pretins de la trei oameni de afaceri, sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceștia să nu dispună suspendarea activității societăților celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli. Cei trei oameni de afaceri sunt și martori în dosar.

Concluziile procurorilor sunt că sumele de 12.000 lei și 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 05 – 10 februarie , iar restul de 15.000 lei, ar fi fost primit de cei doi, Boiță Bogdan și Ciucă Costin, în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a și organizat flagrantul.

Pe perioada cercetărilor, cât timp se află sub control judiciar (60 de zile) cei doi trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.