sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialInspectori antifraudă, sub control judiciar după ce au pretins mită de la...

Inspectori antifraudă, sub control judiciar după ce au pretins mită de la oameni de afaceri

Nu e prima dată când procurorii anticorupție cercetează mitele luate de inspectorii antifraudă. Tocmai de aceea, un fenomen care părea paradoxal devine acum un fel de obișnuință. Mai nou, protagoniștii sunt inspectorii Bogdan Boiță și Ciucă Ștefăniță, încadrați la Direcția Generală Antifraudă Fiscală București.

Cei doi sunt puși sub control judiciar pentru luare de mită, infracțiunea având formă continuată. De altfel, cei doi au fost surprinși în flagrant de procurorii DNA cu doar câteva zile în urmă.

Potrivit rechizitoriului, infracțiunea cercetată de procurori s-a petrecut în perioada 05 – 11 februarie, când cei doi inspectori antifraudă ar fi pretins de la trei oameni de afaceri, sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceștia să nu dispună suspendarea activității societăților celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli. Cei trei oameni de afaceri sunt și martori în dosar.

Concluziile procurorilor sunt că sumele de 12.000 lei și 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 05 – 10 februarie , iar restul de 15.000 lei, ar fi fost primit de cei doi, Boiță Bogdan și Ciucă Costin, în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a și organizat flagrantul.

Pe perioada cercetărilor, cât timp se află sub control judiciar (60 de zile) cei doi trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare