vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVIDEO. USR a depus un proiect de lege prin care propune scăderea...

VIDEO. USR a depus un proiect de lege prin care propune scăderea prețurilor la carburanți

Deputații USR Cristina Prună, Claudiu Năsui și Denisa Neagu au depus luni, 21 februarie, un proiect de lege prin care prețurile carburanților ar fi diminuate la nivelul din 2021, un litru de benzină urmând să aibă costul de 6 lei. În cazul în care proiectul de lege ar fi adoptat, TVA-ul ar scădea de la 19% la 5%.

Deputata Cristina Prună a atras atenția că explozia prețurilor carburanților se reflectă în prețul tuturor produselor, iar veniturile cetățenilor nu țin pasul cu aceste creșteri.

,,Reducem prețurile la carburanți.

Am depus împreună cu colegii mei Claudiu Nasui și Denisa Neagu un proiect de lege pentru scăderea TVA-ului de la 19% la 5% pentru benzină, motorină și GPL. Dacă actuala majoritate ar adopta acest proiect de lege, atunci prețurile carburanților ar scădea la nivelul celor de anul trecut.

Explozia prețului carburanților afectează întreaga economie și puterea de cumpărare a tuturor românilor. Prețul carburanților se reflectă în prețul tuturor produselor, însă veniturile oamenilor nu țin pasul cu aceste creșteri.

Prețul carburanților a explodat începând cu luna ianuarie 2022 și am ajuns să plătim chiar și peste 7 lei/litru la pompă. Această creștere se vede în prețul produselor din supermarket. Din prețul carburantului, statul ia jumătate prin accize și TVA. Principalul beneficiar al acestor creșteri rămâne statul. Trebuie să oprim această sărăcire continuă a românilor prin inflație. Facturile au crescut, iar inflația le mănâncă din economii. Acest trend îngrijorător poate fi stopat dacă statul lasă mai mulți bani în buzunarele oamenilor.

USR solicită actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR să adopte cât mai repede proiectul de lege pentru că românii deja simt în buzunare efectele în lanț ale creșterii prețurilor la carburanți”, a scris Cristina Prună pe Facebook.

Vedeți video:

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare