vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPreședintele american Joe Biden: "Putin este acum izolat de lume mai mult...

Președintele american Joe Biden: „Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată”

Primul discurs despre starea națiunii din Congresul SUA, susținut de președintele american Joe Biden, a fost unul despre situația din Ucraina și despre amenințările Rusiei. Biden susține că orice dictator trebuie să plătească prețul abuzurilor sale, pentru că, în caz contrar, el produce și mai mult haos.

Situația din Ucraina și agresiunea militară a Rusiei generează extrem de multă emoție și în cadrul Congresului SUA, Ucraina fiind aplaudată la scenă deschisă. De altfel, și Biden a remarcat curajul poporului ucrainian, dar și faptul că liderul suprem al acestuia a devenit o inspirație pentru lumea întreagă.

Acum șase zile, Rusia lui Vladimir Putin și-a propus să zdruncine fundația însăși a lumii libere, crezând c-o să facă să se plece în fața amenințărilor lui. Dar a calculat greșit. A crezut că va năvăli în Ucraina și că lumea nu va reacționa, în schimb, a întâlnit o forță pe care nu și-o putea imagina: a întâlnit poporul ucrainian. Președintele Zelinskyy a arătat forța și determinarea fiecărui ucrainian și efectiv inspiră acum lumea. Grupuri de cetățeni care blochează tancuri cu trupurile lor, de la studenți la rezerviști la profesori, toți își apără pământul natal. Iar președintele Zelinskyy s-a adresat Parlamentului European spunând că lumina va învinge întunericul. (….) Noi, Statele Unite ale Americii suntem alături de poporul ucrainian!„, a punctat Biden în discursul său.

Acesta a mai spus că Putin a trăit cu impresia că invazia din Ucraina va fi trecută cu vederea și că occidentul se va diviza cu privire la acest aspect. Lucrurile nu s-au întâmplat așa, iar acum dictatorul de la Kremlin este izolat de lume și, în același timp, supus unor sancțiuni economice care vor lăsa Rusia obosită și sărăcită.

De-a lungul istoriei noastre, am învățat această lecție: când dictatorii nu plătesc prețul agresiunilor lor, provoacă și mai mult haos. Continuă să se miște, iar costul crește. De aceea, NATO a fost creată: pentru a asigura pacea și stabilitatea în Europa după al Doilea Război Mondial. Atacul lui Putin asupra Ucrainei a fost premeditat și total neprovocat. A respins repetate încercări de a soluționa situația pe cale diplomatică. Credea că Vestul și NATO nu vor răspunde, a crezut că ne poate diviza. Dar Putin s-a înșelat: suntem pregătiți, suntem uniți. Am spus lumii de dinainte ce știam că planifică Putin, am contracarat minciunile Rusiei cu adevărul. Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată.„,  a mai punctat liderul american.

Biden susține că măsurile punitive nu se opresc la Vladimir Putin, ci și la oligarhii ruși, care sunt chiar în aceste zile urmăriți cu mare atenție de Departamentul de Justiție al SUA.

În seara asta, le spun oligarhilor ruși și liderilor corupți care au înșelat miliarde de dolari din acest regim violent. Departamentul de Justiție al SUA formează un grup de lucru dedicat pentru a urmări crimele oligarhilor ruși. Ne alăturăm aliaților noștri europeni pentru a găsi și confisca iahturile dumneavoastră, apartamentele de lux și avioanele dumneavoastră private. Venim după câștigurile voastre frauduloase.

Biden susține că va ajuta Ucraina cu echipament militar și cu fonduri pentru depășirea crizei umanitare generate de război, dar că nu va exista o implicare armată a SUA în conflictul din Ucraina.

Vreau să fiu clar: forțele noastre nu sunt angajate și nu se vor angaja în conflict cu forțele ruse din Ucraina. Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO în cazul în care Putin decide să continue să avanseze spre vest.”

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare