joi, iunie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSteagul Rusiei, eliminat din rândul statelor membre ale Consiliului Europei

Steagul Rusiei, eliminat din rândul statelor membre ale Consiliului Europei

După excluderea oficială a Rusiei din cadrul Consiliului Europei, steagul acestei țări a fost eliminat din rândul steagurilor ce reprezintă țările componente ale instituției europene.

Decizia eliminării Rusiei din componența Consiliului Europei a fost luată marți seara, în cadrul reuniunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Decizia luată scoate Rusia din cadrul celei mai vechi organizații europene care are în centrul ei drepturile omului, democrația și statul de drept. Ca atare, vorbim despre o nouă sancțiune aplicată statului rus, în contextul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina.

În consecință, miercuri a fost eliminat și steagul Rusiei din rândul steagurilor ce reprezintă statele membre ale Consiliului Europei. Informația vine de la europarlamentarul Vlad Gheorghe, care menționează faptul că apartenența la această structură europeană nu l-a împiedicat pe Vladimir Putin să încalce principiile care stau la baza existenței ei.

Rusia, eliminată acum din rândul steagurilor ce reprezintă țările membre în Consiliul Europei. Abia în 1996 aderase la COE și de-atunci a fost condamnată în cca 4000 de cazuri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Nu, apartenența la Consiliu nu l-a împiedicat pe Putin să încalce drepturile omului sau să ucidă până acum. După cum s-a văzut – și în Rusia, și în Transnistria, și în Siria, și în Cecenia, și în Georgia, și în Crimeea, și în Ucraina toată acum. Și da, tot va putea să fie judecat și condamnat pentru crime de război.„, a scris europarlamentarul pe Facebook, postând inclusiv fotografia care arată cum steagul Rusiei este coborât din rastelul steagurilor statelor membre ale CE.

 

CARMEN DUMITRESCU
CARMEN DUMITRESCU
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare