Steagul Rusiei, eliminat din rândul statelor membre ale Consiliului Europei

Steagul Rusiei, eliminat din rândul statelor membre ale Consiliului Europei

După excluderea oficială a Rusiei din cadrul Consiliului Europei, steagul acestei țări a fost eliminat din rândul steagurilor ce reprezintă țările componente ale instituției europene.

Decizia eliminării Rusiei din componența Consiliului Europei a fost luată marți seara, în cadrul reuniunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Decizia luată scoate Rusia din cadrul celei mai vechi organizații europene care are în centrul ei drepturile omului, democrația și statul de drept. Ca atare, vorbim despre o nouă sancțiune aplicată statului rus, în contextul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina.

În consecință, miercuri a fost eliminat și steagul Rusiei din rândul steagurilor ce reprezintă statele membre ale Consiliului Europei. Informația vine de la europarlamentarul Vlad Gheorghe, care menționează faptul că apartenența la această structură europeană nu l-a împiedicat pe Vladimir Putin să încalce principiile care stau la baza existenței ei.

Rusia, eliminată acum din rândul steagurilor ce reprezintă țările membre în Consiliul Europei. Abia în 1996 aderase la COE și de-atunci a fost condamnată în cca 4000 de cazuri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Nu, apartenența la Consiliu nu l-a împiedicat pe Putin să încalce drepturile omului sau să ucidă până acum. După cum s-a văzut – și în Rusia, și în Transnistria, și în Siria, și în Cecenia, și în Georgia, și în Crimeea, și în Ucraina toată acum. Și da, tot va putea să fie judecat și condamnat pentru crime de război.„, a scris europarlamentarul pe Facebook, postând inclusiv fotografia care arată cum steagul Rusiei este coborât din rastelul steagurilor statelor membre ale CE.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.