Parchetul european condus de Laura Codruța Kovesi l-a arestat pe Boiko Borisov, fostul premier al Bulgariei

Parchetul european condus de Laura Codruța Kovesi l-a arestat pe Boiko Borisov, fostul premier al Bulgariei

O investigație majoră a Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi, devine publică, după arestarea fostului premier al Bulgariei, Boiko Borisov, pentru fapte de corupție.

Fostul premier al Bulgariei Boiko Borisov, fostul ministru de Finanțe Vladislav Goranov și fostul șef al comisiei parlamentare pentru finanțe Menda Stoianova au fost arestați într-o operațiune a Ministerului de Interne, coordonată de Parchetul European. Potrivit datelor oficiale, la mijloc ar fi vorba de 120 de dosare de corupție.

Vorbim despre utilizarea frauduloasă a banilor europeni la nivelul Bulgariei în domenii precum agricultura, achizițiile publice și construcțiile. Cei trei foști demnitari menționați anterior au fost inițial percheziționați, reținuți, după care au fost arestați.

Kovesi susține că la baza acestei ample investigații din Bulgaria a stat un număr impresionant de plângeri. De altfel, procurorul european a efectuat și o vizită de două zile în Bulgaria, la invitația premierului bulgar, cu care a avut o discuție. Kovesi a mai spus că raportul anual va fi publicat la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii următoare, astfel că publicul va avea acces la informații și statistici privind procesele și anchetele pe care le are Parchetul European din fiecare țară.

O operațiune de amploare este în desfășurare, în legătură cu 120 de cazuri anchetate de Biroul Procurorului Public European (EPPO) în Bulgaria. Sunt efectuate percheziții și puneri sub sechestru la mai multe adrese. Boiko Borisov, Vladislav Goranov, Menda Stoianova și Sevdalina Arnaudova sunt în prezent reținuți„, a informat Ministerul de Interne al Bulgariei.

Parchetul European, condus de fostul procuror-șef anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi a rezolvat și un alt dosar important de corupție în Croația, unde un fost ministru a fost arestat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.