Achiziții de terenuri supraevaluate la Craiova: consilierii USR au blocat demersul Olguței Vasilescu

Achiziții de terenuri supraevaluate la Craiova: consilierii USR au blocat demersul Olguței Vasilescu

Zona Craiovei este una dominată de influența social-democrată și de jocurile politice orchestrate de Olguța Vasilescu și de rețeaua ei de apropiați. Mai nou, primăria condusă de Vasilescu și-a manifestat intenția de a achiziționa niște terenuri evaluate ca fiind construibile, deși anterior proprietarii acestora nu primiseră certificate de urbanism pentru a construi pe ele. Demersul a fost blocat, însă, de consilierii USR.

O ședință cel puțin interesantă a avut loc în Consiliul Local Craiova, unde consilierii USR au pus bețe în roate un nou demers de cheltuire iresponsabilă a banilor publici. Acești au respins rapoartele supraevaluate pentru terenurile ce urmau să fie achiziționate de Primăria Craiova și au arătat că evaluările efectuate nu reflectă prețul real al terenurilor, iar achiziția ar fi adus un prejudiciu la nivelul Municipiului Craiova, fiind o risipă din banii contribuabililor.

USR are grijă de banul contribuabilului craiovean, având în vedere că Primăria Craiova se pregătește să cheltuie din banul public aproximativ 5.5 milioane lei pentru niște terenuri a căror valoare reală cumulată este de maxim 1.5 milioane lei, ținând cont de faptul ca sunt NECONSTRUIBILE”, a dezvăluit Cezar Dăgoescu, consilier local USR Craiova.

Propunerea consilierilor USR Craiova în ședința de Consiliu Local a fost să se refacă rapoartele de evaluare, dar pe bază de certificate de urbanism, pentru a avea prețul corect, pentru că erau, spre exemplu, terenuri evaluate la 600 de euro/mp, acestea fiind de fapt spații verzi.

Problema este că evaluările sunt făcute cu picioarele, terenul de pe A.I Cuza nr. 17A (în spatele cinematografului Patria) de exemplu, este evaluat la 300.000€. Evaluatorii au presupus că se poate construi și nu s-au mai obosit să ceară un amărât de certificat de urbanism, care era necesar pentru o evaluare corectă.”, a declarat Eduard Cîrceag, consilier local USR Craiova, într-o postare pe Facebook.

Într-un comunicat de presă emis ulterior, USR susține că înțelege nevoia achiziționării unor terenuri de către Primăria Craiova și susține acest demers, însă, în egală măsură, ei consideră că e necesară o mai mare precauție și grijă în cadrul acestor demersuri de cheltuire a banului public.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.