miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAnonymous, mesaj pentru premierul Ungariei: "Încetează să fii marioneta lui Putin!"

Anonymous, mesaj pentru premierul Ungariei: „Încetează să fii marioneta lui Putin!”

Gruparea de hackeri Anonymous a avertizat regimul politic din Ungaria cu privire la viitoare atacuri cibernetice, în cazul în care regimul Orban nu va adopta o poziție corectă față de invadarea Ucrainei. Mai mult, există suspiciuni că Anonymous ar fi atacat deja două site-uri de știri din Ungaria, considerate „parte a propagandei guvernamentale”.

Poziția premierului Ungariei, Vicktor Orban, în raport cu acțiunile Rusiei în Ucraina a fost, încă de la început, una mai degrabă de susținere a Rusiei decât de condamnare a masacrului pe care aceasta îl întreține în Ucraina. Așa cum știm, gruparea Anonymous s-a declarat împotriva acțiunilor violente ale Rusiei și a promis că se va implica în contracararea lor.

Pe parcursul ultimelor săptămâni, informații confidențiale din cadrul mai multor instituții publice rusești au fost publicate, după ce hackerii au compromis site-urile lor. Inclusiv Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a căzut pradă unui atac cibernetic organizat de Anonymous. În plus, multinaționalele care au refuzat să părăsească Rusia, continuând să finanțeze indirect masacrul din Ucraina, au devenit și ele ținta hackerilor.

Practica deja recurentă a grupării pare a fi aceea de a transmite un avertisment pe rețelele de socializare, celor vizați li se dă un timp de reacție, iar dacă reacția întârzie să apară, se anunță faptul că atacul cibernetic a fost efectuat cu succes.

Unul dintre mesajele de avertisment recente ale Anonymous îl vizează pe premierul Ungariei, autocratul Viktor Orban. Acesta se opune acordării de sprijin militar Ucrainei și a declarat deschis că nu e treaba NATO să intervină în zone din afara sa. Însă avertismentul Anonymous ar trebui să-l preocupe pe premierul Orban, care are alegeri chiar în acest an. Evident, i se cere să stopeze orice sprijin pentru războiul lui Putin, în caz contrar, având de suportat consecințe.

Salutări cetățenilor Lumii Libere. De la începutul războiului din Ucraina, majoritatea țărilor și companiilor din lume au început să rupă legăturile politice și de afaceri cu Rusia. Credem că singurul lucru moral pe care îl putem face în această situație este să oprim orice sprijin pentru războiul lui Vladimir Putin. Toate companiile și țările care continuă să sprijine Rusia susțin crimele sale de război și uciderea de civili nevinovați în Ucraina vor fi trase la răspundere pentru acțiunile lor.

Guvernul ungar și premierul Viktor Orbán continuă, între timp, să acționeze ca un cal troian pentru Kremlin în Europa, blocând orice acțiune în sprijinul poporului ucrainean și sancțiunile împotriva Rusiei. Ei trebuie să decidă singuri alături de cine sunt. Nu ezitați să impuneți sancțiuni. Nu ezitați să opriți comerțul cu Rusia. Nu e timp pentru ezitări. E timpul să vă hotărâți în sfârșit. Acest război trebuie să se termine.

Încetează să fii un cal troian al Kremlinului! Încetează să fii marioneta lui Vladimir Putin! Nu mai răspândiți propaganda rusă. Acesta este un avertisment. Suntem anonimi. Suntem o legiune. Nu iertăm. Nu uităm. Contați pe noi”, se arată în mesajul transmis de Anonymous guvernului ungar și premierului Viktor Orban.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare