vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneÎn interviul acordat presei ruse, Zelenski discută despre un acord de respectare...

În interviul acordat presei ruse, Zelenski discută despre un acord de respectare a limbilor minorităților în Ucraina

După cum știm, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a acordat un interviu presei ruse, interviu pe care autoritățile de la Moscova și-au manifestat dorința de a-l bloca. Cu toate acestea, interviul a fost postat pe Internet. Un aspect interesant din acest interviu privește chiar România și comunitatea de români din Ucraina.

Dincolo de problema garanțiilor de securitate, pe care președintele Ucrainei a tot menționat-o cu fiecare prilej în care a ieșit public în ultima perioadă, Zelenski le-a spus jurnaliștilor ruși, în interviul realizat prin Zoom, că nu va negocia chestiuni precum demilitarizarea și „denazificarea”, acestea fiind chestiuni absurde. Însă a declarat că e dispus să încheie un acord privitor la respectarea limbilor popoarelor vecine, printre acestea numărându-se și România.

De altfel, în acest sens, Zelenski plănuiește să semneze un acord cu toate statele vecine, astfel încât să nu se mai pună, pe viitor, problema respectului pentru limbile acestora în rândul populațiilor minoritare.

Respectul pentru limbile popoarelor vecine – sunt interesat de un astfel de acord, vreau să-l semnez cu toate țările vecine. Sunt interesat de Rusia, Ungaria, Polonia – avem multe probleme istorice diverse. România și așa mai departe… Avem multe probleme diverse, avem multe minorități, naționalități, iar acest acord va fi suficient pentru a respecta anumite limbi în interiorul țării noastre. Problema limbii, sunt convins, va ieși de pe ordinea de zi, pentru că se va rezolva printr-un astfel de acord.„, a spus Zelenski în cadrul interviului realizat împreună cu jurnaliștii ruși.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare