sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR Dolj: "Rafila și PSD lovesc din nou în sănătatea doljenilor!". Finanțarea...

USR Dolj: „Rafila și PSD lovesc din nou în sănătatea doljenilor!”. Finanțarea europeană nerambursarbilă pierdută de Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova

USR Dolj atrage atenția că Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a pierdut din cauza PSD o finanțare europeană nerambursabilă substanțială, iar pe cale de consecință cetățenii nu vor avea acces la o secție A.T.I. nouă, la standarde europene. 

„Rafila și PSD Dolj lovesc din nou în sănătatea doljenilor!

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova pierde finanțarea de 3 milioane de euro, bani europeni nerambursabili pentru proiectul „A.T. I. Modular” – o secție A.T.I. nouă, la standarde europene. Toate astea din cauza nepăsării și incompetenței Consiliului Județean Dolj, condus de PSD și a ministrului Sănătății, Rafila. Noul CA al spitalului a cerut luna trecută încetarea contractului de finanțare.

Este de neînchipuit să ai bani și să renunți la ei.

Din cauza PSD, doljenii au pierdut posibilitatea de a avea o secție nouă de terapie intensivă, ridicată de la zero, la cele mai bune standarde europene de tratament, dar și de siguranță, atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale. Nevoia era cu atât mai mare cu cât am văzut improvizațiile din spitalele românești, care au dus inclusiv la pierderea de vieți omenești”, transmite USR Dolj.

USR trece în revistă motivul pentru care PSD a blocat un asemenea proiect și acuză formațiunea politică în cauză că nu are niciun interes pentru sănătatea românilor.

„Banii erau acordați din fonduri europene alocate pentru sprijinirea sănătății populației în contextul pandemiei COVID-19 (Axa Prioritară 9, COD MYSMIS 2014 149461, CF 624/27.09.2021). Contractul pentru proiect a fost semnat în toamna lui 2021, iar Consiliul Județean Dolj trebuia doar să asigure partea neeligibilă din proiect în valoare de aproximativ 500 mii de euro (fundația și racordările la utilități). Deși, inițial CJ Dolj a fost de acord cu suma respectivă prin reprezentantul său în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, după venirea noului guvern PSD-PNL cu Rafila în fruntea Ministerului Sănătății, suma nu a mai fost aprobată nici local, nici la nivel național.

Pretextul: prețul ridicat al materialelor de construcții cresc suma neeligibilă din proiect.

În viziunea PSD, NU sunt bani când e vorba de sănătatea românilor, dar sunt bani pentru PNDL (pușculița de partid), panseluțe, borduri, statui inestetice, chiar și pentru televizoarele noi din minister achiziționate de Rafila.

Pandemia COVID-19 ne-a arătat cât de șubredă este infrastructura sanitară din România. Chiar Lia Olguța Vasilescu recunoștea la început incapacitatea sistemului de a face față la o asemenea pandemie, sistem gestionat de mai bine de 30 de ani de PSD și PNL.

Bani au fost și sunt în continuare, atât din cotizațiile cetățenilor la sănătate, cât și din fonduri europene. Tot ce a lipsit și lipsește în continuare este interesul pentru sănătatea românilor la care se adaugă incompetența pe care o vedem zilnic la PSD și PNL”, conchide USR într-un comunicat.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare