vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEvenimentS-a dat startul înscrierilor la Civistarter, proiect ce vizează reactivarea mișcării civice...

S-a dat startul înscrierilor la Civistarter, proiect ce vizează reactivarea mișcării civice anticorupție

Corupția Ucide anunță că va organiza pe parcursul următoarelor luni patru ediții ale Civistarter, un proiect ce vizează, după 2 ani de pandemie, reactivarea spiritului civic în rândul tinerilor, inclusiv revitalizarea mișcării anticorupție. Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 40 sunt așteptați să se înscrie pentru prima ediție ce va avea loc pe 7 mai la Cluj-Napoca.

Redăm comunicatul organizației Corupția Ucide:

„S-a dat startul înscrierilor la Civistarter, incubatorul de iniţiative şi antreprenoriat civic care a format în 2018 peste 200 de tineri în multiple aspecte ce ţin de implicarea activă în societate!

Civistarter revine şi în 2022 cu 4 noi ediţii în 4 mari oraşe universitare pentru a reactiva, după 2 ani de pandemie, spiritul civic al tinerilor şi pentru a-i învăţa mai multe despre cum pot schimba în mod practic lumea în care trăiesc.

La fel ca şi până acum, cele 4 ediţii Civistarter de anul acesta sunt lansate de Corupţia Ucide, mişcarea cetăţenească prezentă în spaţiul public începând cu anul 2015 prin organizarea protestelor masive de stradă împotriva sistemului defectuos de administrare şi guvernare al României.

În 2022 Civistarter este organizat alături de vedem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie, Declic, Greenpeace România, Iniţiativa România, Aradul Civic, Reset Iaşi şi Societatea Viziunea, şi propune 4 ediţii în marile oraşe – centre universitare ale României:

– la Cluj-Napoca, pe 7 mai,

– la Iaşi, pe 18 iunie,

– la Timişoara, pe 9 iulie,

– la Bucureşti pe 10 Septembrie.

Fiecare ediţie vine cu sesiuni de deschidere şi închidere pline de inspiraţie şi cunoştinţe, două sesiuni de ateliere la alegere şi pauză de masă, iar la finalul zilei, binevenitul afterparty care are rolul de a înlesni şi solidifica networking-ul de peste zi.

Temele abordate în cadrul atelierelor vor cuprinde probleme de mediu, advocacy, digital skills, educaţie juridică, jurnalism de investigaţie sau “cum iei statul la întrebări”, pentru a da doar câteva exemple.

Proiectul Civistarter îşi propune să lucreze cu tinerii dornici de schimbare pentru a-i înzestra cu abilităţile şi cunoştinţele necesare implicării active în comunitate şi lupta anticorupţie printr-o serie de ateliere practice dedicate.

Obiectivele proiectului sunt pregătirea a 400 de tineri din România (câte 100 în fiecare oraş) şi selectarea ulterioară a 20 de tineri pentru a participa la crearea unei platforme digitale ce va servi drept “starter kit” despre cum te poţi implica în viaţa cetăţii, dar şi ca hub digital de networking civic, ce va fi lansată în luna octombrie.

Obiectivul de lungă durată este să avem cetăţeni mai informaţi, prin urmare mai puternici, dotaţi cu setul de abilităţi necesare participării active în construirea unui spaţiu social propice dezvoltării comunităţii şi fiecărui individ în parte, pentru a putea progresa astfel împreună spre o societate mai democratică, evoluată!

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani se pot înscrie AICI pentru a participa la prima ediţie de anul acesta, pe 7 mai la Cluj-Napoca, şi pot urmări AICI și AICI paginile de Facebook şi Instagram ale proiectului”.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare