Atacuri cibernetice în lanț: Anonymous România a atacat Tinder pentru că-și furnizează serviciile în Rusia

Atacuri cibernetice în lanț: Anonymous România a atacat Tinder pentru că-și furnizează serviciile în Rusia

Zilele acestea, atacurile cibernetice au devenit un fapt la ordinea zilei. În paralel cu atacurile grupării pro-ruse de hackeri KILLNET, Anonymous România anunță noi lovituri. De data aceasta, vizată a fost chiar rețeaua de dating Tinder, pentru că aceasta continuă să furnizeze serviciile sale Federației Ruse.

Anunțul a fost făcut chiar pe pagina de socializare a grupării Anonymous România, care susține că a lansat în cursul zilei de luni mai multe atacuri asupra Tinder, motivul fiind alegerea lor de a continua sa își livreze serviciile pe teritoriu Federației Ruse„. De altfel, Tinder a reprezentat în războiul din Ucraina un element destul de controversat, de vreme ce chiar la începutul războiului, soldații ruși ajunși pe teritoriul Ucrainei căutau pe Tinder femei din zonele de conflict, interesul unul evident.

Cert este că războiul începe să capete și valențe cibernetice importante, de vreme ce ultima perioadă a adus numeroase atacuri atât asupra unor instituții și entități de interes public din România, dar și atacuri ale hackerilor români asupra unor instituții și companii active pe teritoriul Federației Ruse. Toate aceste atacuri sunt punctate de grupările care le generează și sunt punctate drept victorii în cadrul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Anonymous România are deja la activ câteva atacuri cibernetice semnificative asupra Federației Ruse. Cu doar câteva zile în urmă, gruparea anunța că a răspuns atacurilor cibernetice asupra României. Astfel, a fost atacat website-ul Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse și unele date au fost șterse definitiv.

Atacul a fost un răspuns la acțiunea grupării pro-ruse de hackeri, cunoscută sub numele de KILLNET, care ar fi indisponibilizat mai multe site-uri ale unor instituții publice și financiare din România, în urma declarațiilor unor oficiali români cu privirea la eventuala susținere militară a luptei pe care Ucraina o poartă pentru suveranitatea ei. Nici gruparea pro-rusă nu este la prima acțiune de acest fel. În aprilie, ea ar fi lansat atacuri DDoS asupra site-urilor unor instituții din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și asupra site-urilor NATO.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.