joi, mai 25, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSocietatea civilă se mobilizează: Lista de motive pentru care trebuie respinsă candidatura...

Societatea civilă se mobilizează: Lista de motive pentru care trebuie respinsă candidatura lui Bogdan Licu la CCR

Societatea civilă a lansat luni un comunicat în care prezintă motivele pentru care plenul Camerei Deputaților trebuie să respingă mâine candidatura lui Bogdan Licu pentru funcția de judecător la CCR.

Pe lângă scandalul referitor la plagiat, organizațiile civice trec în revistă și alte probleme legate de propunerea PSD de judecător la CCR și anume lipsurile din dosarul de candidatură, arogarea unor merite judiciare ce nu-i aparțin, respectiv legăturile cu serviciile de informații și masoneria.

Redăm comunicatul organizațiilor civice, care și-au exprimat de altfel susținerea pentru Cristi Danileț în accederea în funcția de judecător la CCR:

„România nu are nevoie de persoane care încalcă legea, standardele etice academice și fără lucrări științifice, precum Bogdan Licu, la CCR!!! Cerem respingerea candidaturii lui Bogdan Licu la CCR din cauza neîndeplinirii condițiilor legale!

Societatea civilă îl susține pe Cristi Danileț pentru numirea în funcție de judecător la Curtea Constituțională!!

Scrisoare deschisă,

Către Președintele Camerei Deputaților, Parlamentul României

Către Vicepreședintele Camerei Deputaților,

Către deputați ai Parlamentului României,

2 mai 2022

Domnule Președinte, domnilor deputați

Cerem ferm Camerei Deputaților să respingă prin vot candidatura domnului Bogdan Licu, o candidatură incorectă, neetică și ilegală, să repună în discuția Comisiei Juridice a Camerei candidaturile pentru Curtea Constituțională a României.

În urma audierilor pentru funcția de judecător la CCR, în spațiul public au apărut mai multe nereguli din dosarul de candidat al domnului Bogdan Licu. Aceste nereguli grave nu încalcă doar legea penală, ci sunt și incompatibile cu criteriile etice pentru această funcție.

1. Din dosarul de candidatură al domnului Bogdan Licu lipsește diploma de licență, astfel nefiind îndeplinită condiția pregătirii juridice superioare. La dosarul de candidatură depus la Comisia Juridică există doar 4 documente (a) propunere din partea grupului parlamentar; (b) acord prealabil de acceptare a candidaturii; (c) Curriculum Vitae; (d) adeverință privind vechimea; CCR a stabilit că CV-ul candidatului nu este un document probator, ci trebuie să fie însoțit de documente oficiale doveditoare a celor consemnate în cuprinsul său (Decizia CCR nr. 251/2014, paragraf 27);

2. Aceeași diplomă de licență a lui Bogdan Licu este declarată de acesta ca fiind emisă de două universități diferite și, totodată, pierdută: În CV-ul depus la dosarul de candidat pentru ocuparea funcției de judecător al CCR, Bogdan Licu susține că a absolvit Facultatea de Drept a Universității Spiru Haret și că ar fi licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca; În Monitorul Oficial al României nr. 404/23.11.2009, partea a III-a, la capitolul „Pierderi de acte”, pag. 4, a fost publicat anunțul cu numărul 41.629 prin care domnul Licu aduce la cunoștință pierderea diplomei de licență seria N nr. 028983/1983, eliberată la 3 octombrie 1996 de Universitatea „Spiru Haret” din București, Facultatea de Drept, promoția 1995;

3. Bogdan Licu își arogă merite în dosare celebre – nu el este cel care a făcut urmărirea penală în dosarele torționarilor Ficior și Vișinescu:
La audierea din fața Comisiei juridice a Camerei Deputaților afirmă că el a făcut cele două dosare. Din informațiile judiciare rezultă că aceste dosare au fost făcute de procuroarea Denisa Cristodor.

4. Legătura cu serviciile de informații: surse din sistemul juridic afirmă că a îndeplinit stagiul militar obligatoriu înainte de 1989, la Securitate; soția lui este colonel SRI și cadru didactic la ANI; a urmat un curs de siguranță națională la SRI – Academia de informații;
în 2011 obține doctoratul la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” sub conducerea lui Gabriel Oprea. Suspectat de plagiat în peste 50% din conținutul tezei de doctorat, renunță printr-o acțiune în justiție la titlul de doctor înainte ca CNATDCU să fi putut da un verdict de plagiat. Dintre paginile plagiate în cuprinsul tezei de doctorat, 23 sunt copiate cuvânt cu cuvânt dintr-o carte scrisă de judecătorul Cristi Danileț

5. Legătura cu masoneria: a recunoscut public că a fost mason; s-a dovedit că nu a declarat apartenența la această organizație, deși o astfel de declarație trebuie completată de fiecare magistrat, anual. A încălcat, astfel, obligația din art. 93 din Legea nr. 303/2004 și art. 1 din Legea nr. 176/2010.

Este halucinant că deputații trebuie să dea un vot alegând între doi candidați dintre care unul a plagiat din lucrările celuilalt!

AICI regăsiți date comparative care demonstrează de ce judecătorul Cristi Danileț este candidatura potrivită pentru Curtea Constituțională a României.

Semnatari:

Corupția ucide, Angi Șerban

Voluntari in Europa, Adriana Mureşan

Inițiativa România, Diana Voicu

Societatea Timișoara, Brîndușa Armanca

Grupul de Dialog Social GDS, Președinte Andrei Cornea

Geeks For Democracy, Raluca Paraschiv

#REZISTENȚA, Andi Cârlan

Umbrela Anticorupție Cluj, Ligia Măhălean

VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie, preşedinte Lucian Checheriţă

Evoluție În Instituție, Cristian Mihai Dide

Freedom House, Cristina Guseth

Fundația Progress, Dr. Camelia Crișan, CEO

Diaspora.ro

#activAG Piteşti, Traian Paparete

Brașovul Civic Vali Toader

Reset Iași, preşedinte Daniela Mitrofan

Federația Inițiativa Timișoara – președinte Laurențiu Ștefănescu

Iniţiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), Consiliul Director

Aradul Civic, președinte Daria Adelaida Bădiță – Nistor

#Rezist Milano, Cătălin Lazăr

Botoşaniul Civic, Daniel Câşlariu

Anunțăm că lista este deschisă pentru semnare și din partea altor organizații care militează pentru statul de drept”.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

3 COMENTARII

  1. Singurul pregătit și îndreptățit sa ocupe aceasta funcție este Danileț Cristi . Ceilalți sunt numiți politic . Avem nevoie de onestitate iar Cristi Danileț este omul potrivit .

  2. Sunt un cetățean onest al româniei, Va rog nu lăsați o persoană incapabilă pentru acest post în statul român, sa ocupe această funcție.
    NU DISTRUGETI VIITORUL ACESTEI TARI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare