vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEvenimentAnonymous România ripostează la atacurile cibernetice ale grupării pro-ruse KILLNET: au fost...

Anonymous România ripostează la atacurile cibernetice ale grupării pro-ruse KILLNET: au fost șterse date din Sistemul Informațional Unificat al Federației Ruse

În dimineața zilei de vineri, mai multe site-uri aparținând unor autorități naționale și instituții financiar-bancare din România au căzut victime unui atac cibernetic pregătit de o grupare pro-rusă de hackeri, cunoscută sub titulatura de KILLNET. În seara aceleiași zile, gruparea Anonymous România anunță că a ripostat la acest atac, ștergând definitiv unele date din Sistemul Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse.

Mai multe site-uri ale unor instituții financiar-bancare și autorități naționale din România au fost indisponibile mai multe ore în cursul zilei de vineri, în urma unui atac cibernetic de tip Distributed-Denial-of-Service (DDoS). Serviciul Român de Informații a publicat chiar și un comunicat de presă pe această temă, susținând că „în urma investigațiilor realizate de Centrul Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații s-a stabilit că atacatorii cibernetici au utilizat echipamente de rețea din afara României. Atacatorii au preluat controlul asupra echipamentelor în cauză prin exploatarea de vulnerabilități de securitate cibernetică, respectiv a lipsei unor măsuri de securitate cibernetică și le-au utilizat ca vector de atac asupra site-urilor din România.

Atacul a fost revendicat de gruparea pro-rusă de hackeri cunoscută sub denumirea de KILLNET, care ar fi acționat astfel în urma declarațiilor unor oficiali români cu privirea la eventuala susținere militară a luptei pe care Ucraina o poartă pentru suveranitatea ei. Gruparea nu este la prima acțiune de acest fel. În această lună, ea ar fi lansat atacuri DDoS asupra site-urilor unor instituții din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și asupra site-urilor NATO.

Gruparea de hackeri Anonymous România a anunțat, vineri seara, că a răspuns deja atacurilor cibernetice venite din partea grupului de hackeri ruși „KILLNET” asupra României. Astfel, a fost atacat website-ul Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse și unele date au fost șterse definitiv.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare