sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSL continuă festivalul bugetofag prin mii de angajări în cadrul MAI. Cristina...

USL continuă festivalul bugetofag prin mii de angajări în cadrul MAI. Cristina Prună: „Economia României riscă să ajungă în incapacitate de plată!”

În condițiile în care Ministerul de Interne urmează să facă mii de angajări, Guvernul continuând astfel festivalul bugetofag, deputata USR Cristina Prună avertizează că „economia României riscă să ajungă în incapacitate de plată”.

„Bătaia de joc la adresa românilor continuă.

După ce au anunțat că vor îngheța angajările la stat, dar nu acum ci de la 1 iulie, Guvernul se pregătește să majoreze personalul din ministerul de Interne cu 8000 de persoane.

În timp ce România se împrumută la cele mai mari dobânzi, iar inflația ne sărăcește pe toți, PSD și PNL se gândesc doar la îngroparea economică a României. Au venit cu acel nou ‘pachet’ de sprijin pentru români care reprezintă praf în ochi. Degeaba aruncă Guvernul cu bani dacă aceștia nu vor mai valora nimic din cauza inflației.

Suntem foarte aproape de un dezastru economic și coaliția sărăciei PSD-PNL încearcă să acopere mizeriile cu bani pe care nu îi are. Ne spun că vor reduce cheltuielile. Dar nu din salarii și nu din PNDL-uri, ci din ‘bunuri și servicii’. Adică vor să reducă dintr-o bază foarte mică – aproximativ 13% din bugetul general consolidat. Un alt mod de a încerca să ne prostească pe față”, spune aceasta într-o postare pe Facebook.

Coaliția de guvernare anunțase luni introducerea unei serii de măsuri „pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public”, printre care „suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie”. Însă, Guvernul pregătește un val imens de angajări până la intrarea în vigoare a măsurii privind înghețarea angajărilor, chestiune reliefată și de Cristina Prună.

„Haideți să recapitulăm cum statul român ne sărăcește:

-> Au crescut angajările la stat cu peste 2300 de persoane lunar

-> Au crescut numărul secretarilor de stat reprezentând o cheltuială anuală de peste 5,5 milioane de lei anual doar pentru a hrăni activul de partid.

-> Au adăugat peste 500 de posturi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

-> Vor să adauge încă 8000 de posturi la Ministerul de Interne

-> 13 miliarde de euro în PNDL

Așadar au crescut cheltuielile statului într-un ritm amețitor, se împrumută la cele mai mari dobânzi din Europa și avem cea mai mare inflație din ultimii 10 ani. Vreau să trag un semnal de alarmă. Doar pentru că o majoritate vremelnică este la putere asta nu le dă dreptul să ducă în gard toată România.

Situația este critică. Fiecare român trebuie să știe că economia României, cu această coaliție la putere, riscă să ajungă în incapacitate de plată”, conchide Cristina Prună.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va angaja în jur de 8.000 de persoane, în mare parte polițiști, dar și personal la Imigrări, Pașapoarte sau Jandarmerie, pentru a gestiona atât fluxul de imigranți, cât și noul sistem privind monitorizarea informatică a persoanelor care vor primi brățări electronice.

„Guvernul a decis astăzi suplimentarea de posturi, care e legată de posturi și nu de bugetarea acestora, deci nu implică în acest moment eforturi bugetare. Însă sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Imigrări, Poliția Română, Poliția de Frontieră, Direcția Generală de Pașapoarte, Jandarmeria Română. Vă pot oferi câteva dintre justificările pe care Ministerul Afacerilor Interne le-a prezentat cu această ocazie. Este vorba de suplimentarea numărului de efective cu 7.880 de posturi, majoritatea fiind la Poliție – 5.564 de polițiști. Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi, fie că ne gândim la cei de la Imigrări, care gestionează valul de refugiați care au intrat în România, peste un milion de ucraineni în ultimele trei luni, iar aproximativ o zecime au și decis să rămână aici. Dar sunt de asemenea posturi necesare și pentru a gestiona situațiile speciale pe care Poliția le are în grijă, structuri speciale pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică. Vorbim despre o suplimentare a schemei de personal, a numărului de posturi, și nu de o bugetare suplimentară de care să beneficieze Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare