Atac cibernetic masiv asupra Belarusului: Anonymous a inactivat mai multe site-uri ale guvernului

Atac cibernetic masiv asupra Belarusului: Anonymous a inactivat mai multe site-uri ale guvernului

Gruparea de hackeri Anonymous continuă să atace cibernetic mai multe site-uri guvernamentale, de data aceasta din Belarus, ca reacție la susținerea guvernului respectiv pentru invadarea Ucrainei.  Mai multe site-uri importante ale guvernului din Belarus au fost inactivate de hackerii Anonymous, care și-au asumat lovitura într-o postare pe Twitter.

Atac masiv al Anonymous asupra guvernului din Belarus pentru complicitatea lui la invazia din Ucraina. Cele mai mari site-uri ale guvernului sunt acum offline„, a scris gruparea pe Twitter.

Multă vreme, susțin cei de la Anonymous, Rusia a fost considerată de neatins în spațiul cibernetic, pentru că hackerii ruși au avut performanțe extrem de bune. Lucrurile s-au schimbat, însă, după invadarea Ucrainei și eforturile hackerilor Anonymous au făcut să existe scurgeri masive de informații, unele extrem de utile, transformând Rusia din stat atacator în stat atacat.

Chiar autoritățile din Rusia au recunoscut acest lucru, prin vocea ministerului Afacerilor Externe, care a condamnat aceste atacuri printr-o declarație care a trecut neobservată, dar care a subliniat creșterea numărului și virulenței atacurilor cibernetice asupra acestei țări.

Sute de mii de sabotaje sunt efectuate în fiecare săptămână din străinătate, în principal America de Nord, Uniunea Europeană și Ucraina. Scurgerile de date cu caracter personal au devenit obișnuite„, a sublinia ministerul, citat de Le Monde.

Scurgerile de date referitoare la Rusia au devenit tot mai numeroase, crescând exponențial pe măsură ce invazia Ucrainei se prelungește. Informații vizând administrația Blagoveshchensk sau  dosare interne ale Roskomnadzor, serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor și mass-media, care organizează cenzura internetului în Rusia, precum și la ministere și compania nucleară de stat rusă Rosatom, toate au apărut public, în urma unor atacuri cibernetice.

Potrivit specialiștilor, peste 8 terabytes de date de la organizațiile rusești au fost colectați de  platforma DDoSecrets din SUA, specializată în publicarea unor cantități mari de date scurse. Gruparea de hackeri Anonymous reușește să „scurgă” aproape săptămânal date personale și corespondențe din bazele de date ale instituțiilor din Rusia.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.