joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneRĂZBOIUL CIBERNETIC CONTINUĂ: Grup de Facebook pro-rus, eliminat de hackerii Anonymous

RĂZBOIUL CIBERNETIC CONTINUĂ: Grup de Facebook pro-rus, eliminat de hackerii Anonymous

Războiul continuă atât pe frontul ucrainean, cât și în mediul virtual. Gruparea de hackeri Anonymous România a anunțat că lucrează la o metodă de atac cibernetic, a cărei finalitate e închiderea unor grupuri și pagini de Facebook. Recent, aceștia au eliminat definitiv de pe rețeaua de socializare un grup pro-rus cu peste 9000 de membri, numit Love for Russia.

Așa cum ne-au obișnuit, hackerii au anunțat lovitura pe rețelele de socializare și susțin că vor merge mai departe pe linia acestor atacuri, transmițând un avertisment chiar și Ambasadei Rusiei în România, pe care o sfătuiesc să se oprească „din aberații”.

Anonymous România a eliminat complet un cunoscut grup de facebook Pro-Rus. Administratorii grupului au pierdut accesul la conturile proprii în fața unei noi metode de atac„, precizează gruparea de hackeri care a declarat război Rusiei chiar de la începutul invaziei din Ucraina.

Grupul Love for Russia avea 9300 de membri, era un grup privat și lansa peste 10 postări în fiecare zi, majoritatea lor fiind ecouri ale propagandei ruse cu privire la invazia Ucrainei.

Și nu doar hackerii din România pun la cale astfel de atacuri. La finalul lunii trecute, gruparea Anonymous a anunțat pe Twitter faptul că a reușit să spargă mai multe conturi de mail ale hackerilor pro-ruși din gruparea KILLNET. Mai mult decât atât, ei au publicat o listă de mail-uri și parole ale celor care ar face parte din KILLNET, această listă fiind pusă la dispoziția tuturor celor care doresc să identifice membrii grupării de hackeri menționate, iar Anonymous spune că rolul acestui demers a fost acela de a discredita gruparea pro-rusă, dar și de a-i perturba eventualele acțiuni viitoare.

În luna aprilie, gruparea Anonymous a publicat peste 400.000 de mail-uri din industria petrolului, gazului și exploatării lemnului. Mai mult, peste 300.000 de mailuri ale companiei PETROFORT (una dintre cele mai mari din Sankt Petersburg) au fost publicate pe platforma #DDoSecrets. Același lucru i s-a întâmplat și companiei AEROGAS, specializată în industria petrolului și gazului. De la aceasta, gruparea a reușit să „scurgă” peste 100.000 de mailuri.

Gruparea de hackeri Anonymous a anunțat că s-a organizat pentru a lovi Federația Rusă cu atacuri cibernetice concertate, obținând câteva victorii răsunătoare. Mai multe site-uri ale guvernului rus au fost atacate, iar informații confidențiale au fost publicate și puse la dispoziția lumii întregi.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare