vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneConsiliul Județean Dolj plănuiește să investească 100.000 de lei în presa locală...

Consiliul Județean Dolj plănuiește să investească 100.000 de lei în presa locală scrisă pentru… 6 luni de publicitate

Peste 100.000 de lei și-a propus Consiliul Județean Dolj să plătească presei locale scrise din județ pentru asigurarea serviciilor de publicitate. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, obiectul contractului este răspândirea informațiilor de interes public de către presa scrisă locală „care are arie de acoperire în județul Dolj și care informează în mod uzual despre activitatea instituției”.

Procedura de achiziție a acestor servicii a fost defalcată în trei loturi, primul vizând publicarea anunțurilor de interes public în presa locală, al doilea include promovarea investițiilor făcute de autoritatea locală și al treilea se referă la promovarea evenimentelor Consiliului Județean Dolj. Ca atare, în județul Dolj presa este plătită de autoritatea județeană să facă ceea ce presa are oricum în atribuții: prezența la evenimentele publice, informarea publicului cu privire la investițiile care se fac și informarea generală a populației.

Valoarea totală a contractului se ridică la 100.839 lei, împărțită pe cele trei loturi menționate anterior. Astfel, fiecărui lot îi revine cam 33.600 lei. Ofertele din partea presei locale au fost depuse până pe data de 13 iulie, iar durata contractelor încheiate cu presa locală pe bani publici este de 6 luni. Câștigătorii contractelor au fost desemnați de o comisie de evaluare online, în procedură simplificată și fără licitație electronică.

Ca atare, vorbim despre 100.839 de lei din bugetul public al județului destinați publicității în presa scrisă din Dolj timp de 6 luni. Efectele acestor alocări de bani publici presei se văd, pe termen lung, în modul în care aceasta reflectă problemele unui județ în care partidul unic face regulile și în care erorile pot fi ascunse sub preș grație unor astfel de proceduri în relaționarea cu presa.

Nu doar presa scrisă primește bani publici, ci și televiziunile din Dolj. Potrivit SEAP, acestea vor beneficia de 134.452 de lei tot pentru 6 luni de reclamă făcută instituției publice, iar radiourile locale vor primi 50.421 de lei.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare