vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSoldatul ucrainean care luptă în Donbas mulțumește românilor care au susținut campania...

Soldatul ucrainean care luptă în Donbas mulțumește românilor care au susținut campania lui Radu Hossu: „Fiecare persoană de aici care știe de voi nu va uita niciodată ce faceți pentru noi”

După cum știm, Radu Hossu, autorul „rezumatelor de noapte” ale războiului din Ucraina a lansat nu cu multe zile în urmă o campanie umanitară pe cont propriu pentru poporul ucrainean, puternic afectat de lipsurile și traumele războiului. El a discutat și cu un soldat ucrainean de origine română, căruia i-a spus „Andrei” din motive de securitate, astfel încât a putut identifica în mod corect nevoile de resurse de dincolo de graniță. S-a strâns astfel o sumă mare de bani, iar soldatul a și mulțumit donatorilor într-un filmuleț postat de Radu Hossu pe Facebook.

Soldatul care l-a contactat pe Radu Hossu i-a cerut acestuia sprijin pentru ajutorarea populației civile și, în numai câteva zile, în conturile publicate de acesta s-au strâns zeci de mii de euro. De aceea, „Andrei” a dorit să transmită în mod direct mulțumirile lui prin intermediul unui filmuleț, iar pe fundal se aud bombardamente. Mesajul soldatului este emoționat.

Sunt Andrei, sunt militarul ucrainean de naționalitate română, deci vă spun sincer, sunt ucrainean, dar gândurile mele sunt în limba română. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutorul pe care l-ați dat și vreau să vă spun că fiecare persoană care e aici și care știe de voi nu va uita niciodată lucrurile pe care le faceți pentru noi. Vreau să-i mulțumesc lui Radu Hossu, care organizează și cu care țin legătura, pentru că se gândea să vină și să ajute, că foarte multe persoane nu mai au chef de venit prin locuri din astea. Vreau să vă spun că cât de iute, cu ajutorul vostru, vom câștiga. Și oamenii noștri care sunt refugiați în România, pe care îi ajutați, avem un foarte mare respect pentru asta, cât de iute se vor întoarce acasă. Slava Ucraina!

Radu Hossu spune că se va întâlni cu „Andrei” pe linia frontului și îi roagă pe oameni să ajute în continuare.

La finalul campaniei, voi face un raport transparent cu toate donațiile (cu prenumele celor care au donat și suma, pentru a vă recunoaște fiecare în parte) și cu produsele donate. Pe Andrei îl voi întâlni în curând, când voi pleca în Ucraina în calitate de corespondent de război. Daca exactă și unde voi fi nu vă pot spune, evident din motive de securitate, recomandări primite inclusiv de la oficialitățile române, cărora sincer vă spun că le mulțumesc pentru grijă. Celor care credeați că Andrei este doar o plăsmuire, nu pot decât să vă invit să vă ascultați și bombardamentul care se aude pe fundal, poate așa vă veți convinge.„, a scris Radu pe Facebook.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare