miercuri, mai 31, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR cere, din nou, demisia lui Sorin Cîmpeanu. Motivul disputei: Legile Educației

USR cere, din nou, demisia lui Sorin Cîmpeanu. Motivul disputei: Legile Educației

Pachetul de legi ale Educației generează de ceva vreme în societate discuții ample, iar inițiativele ministrului de resort, Sorin Cîmpeanu, sunt criticate atât de societatea civilă, cât și de partidele din opoziție. Liderul USR, Cătălin Drulă, cere acum demisia „urgentă” a ministrului Educației, acuzând coaliția PSD-PNL de faptul că ar vrea să obțină control total pe școli și universități, precum și să mușamalizeze presupusul plagiat al premierului Ciucă.

Într-un comunicat public, lansat de liderul USR, demisia lui Cîmpeanu e cerută în termeni duri. Nu este prima solicitare de acest sens adresată de USR ministrului Educației, dar până în prezent, moțiunile și apelurile publice s-au lovit de un zid. Cu toate acestea, sunt zvonuri că e posibilă plecarea lui Cîmpeanu din fruntea ministerului, dar asta nu pentru că o cere USR-ul, ci pentru că presiunea publică pe tema desființării CNATDCU, măsură care ar slăbi integritatea academică și ar da verde plagiatorilor.

Partidul-stat PSD-PNL vrea control total pe școli și universități și propune niște legi îmbâcsite pentru a masca adevăratul scop al întregii operațiuni: spălarea plagiatului lui Nicolae Ciucă. Nimic altceva nu contează pentru acest Guvern și pentru acest președinte. Nu copiii, nu abandonul școlar, nu profesorii plătiți prost, nu managementul eficient, nu Educația ca bază a eticii în societate.

Impostura este trăsătura acestui pachet de legi, a acestui guvern și a șefului statului. Cum altfel poate explica cineva că Sorin Cîmpeanu vrea să desființeze instituția care trebuia să constate plagiatul lui Ciucă?! Cer demisia urgentă a lui Cîmpeanu din funcția de ministru. Dacă el nu mai are chiar niciun pic de onoare, cer demiterea lui urgentă. Iar aceste legi trebuie retrase imediat și refăcute după principii care să asigure educația copiilor noștri.„, a punctat Drulă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare