vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticRisipa bugetară, "atu"-ul tradițional al Primăriei Craiova: 3 milioanele de lei urmează...

Risipa bugetară, „atu”-ul tradițional al Primăriei Craiova: 3 milioanele de lei urmează să fie cheltuiți inutil, în plină criză economică

Aproximativ 3 milioane de lei vrea să cheltuie Primăria Craiova dintr-un singur foc, într-o perioadă în care se discută tot mai mult despre criză economică.  Totul ar urma să se petreacă în ședința de mâine a Consiliului local Craiova, când vor fi propuse alocări de bani pentru cheltuieli greu de înțeles.

Consilierilor locali li se va solicita să voteze alocarea a încă un milion de lei pentru festivalul InterCity, bani care se adaugă la restul găurit negre finanțate din bugetul public, ajungând la un total alocat de 21 milioane lei. O altă cheltuială „importantă ” pentru comunitate este considerată însușirea unui raport de evaluare al unui teren de aproximativ 12.000 mp, învecinat cu cimitirul Dorobănția, în vederea extinderii acestuia prin achiziția terenului în cauză.

Așa cum s-a întâmplat și în trecut, avem de-a face cu un raport de evaluare realizat fără a respecta standardele de evaluare în vigoare, valoarea rezultată de 30 euro pe mp fiind aproape dublă decât terenuri similare în zona respectivă. Concret, în loc să plătim 17-18 euro pe mp, ni se solicită să plătim 30 euro pe mp. Suma totală propusă în acest raport de evaluare este de 1.85 mil lei, deși există soluții de extindere a acestui cimitir prin achiziția altor terenuri învecinate la jumătate de preț.„, arată președintele USR Dolj, Cezar Drăgoescu.

USR își exprimă speranța că, fiind vorba despre bani publici, nici un consilier local, indiferent de culoarea politică, nu va aproba un raport de evaluare din care reiese aplicarea unui preț dublu, comparativ cu prețul pieței.

După cum se observă în cele prezentate mai sus PSD cheltuiește în Craiova cu nesăbuință banii craiovenilor în paranghelii de milioane de euro și terenuri supraevaluate, cu prețul sacrificării tuturor investițiilor din Municipiul Craiova!

Dragi craioveni, puterea este la voi! În 2024 continuăm cu subdezvoltarea generată de PSD în ultimii 32 ani sau schimbăm complet paradigma si ne uităm spre progres și bunăstare?” este întrebarea pe care Cezar Drăgoescu o adresează locuitorilor orașului Craiova cu o zi înainte ca această felie uriașă din banii publici să fie aruncată din nou pe fereastră.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare