vineri, mai 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSesizare la ANI împotriva lui Alexandru Rafila: "ANI trebuie să verifice și...

Sesizare la ANI împotriva lui Alexandru Rafila: „ANI trebuie să verifice și contractul dintre domnul Rafila și OMS”

O sesizare la Agenția Națională de Integritate a fost depusă împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a cărui avere rămâne sub semnul întrebării, de vreme ce mai multe aspecte din declarația sa de avere nu sunt clare. Sesizarea a fost depusă de deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o sesizare la Agenția Națională a Integrității (ANI), în această dimineață, împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind verificarea averii acestuia în condițiile în care nu se justifică sumele care figurează în document și nici nu se prezintă detalii clare cu privire la contractele de consultanță încheiate cu diferite instituții sau companii din industria farmaceutică, inclusiv cel cu OMS de peste 21 de milioane de euro.

Sunt niște cifre ciudate în declarația de avere a domniei sale pentru un bugetar care a lucrat doar la stat atât de mulți ani. Este știută colaborarea din ultimii opt ani dintre domnul Rafila și Organizația Mondială a Sănătății, s-a văzut aici și prietenia dintre domnul Rafila și această organizație care s-a lăsat cu un contract de 21 de milioane de euro.

ANI trebuie să verifice și acest contract dintre domnul Rafila și OMS. Trebuie să vedem dacă domnul ministru nu se află cumva în conflict de interese atunci când semnează anumite documente cu scurgere de bani publici către anumite instituții cu care el a avut relații de colaborare”, a declarat Emanuel Ungureanu.Emanuel Ungureanu evidențiază faptul că Alexandru Rafila a semnat contractul cu OMS singur, în condițiile în care „nu mai există nicio semnătură în Ministerul Sănătății a unor compartimente de specialitate”, se arată în cuprinsul sesizării.

Când am zis că acest contract a fost unul hoțesc, făcut pe ușa din dos, am dat aceste elemente fundamentale de adevăr. Nu a știut nimeni în spațiul public niciodată despre acest contract până la momentul în care am dezvăluit eu că există”, a adăugat deputatul USR.

În plus, Emanuel Ungureanu reamintește faptul că în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății, unde Alexandru Rafila precizează că pentru celelalte jaloane va apela la Banca Mondială și la alte instituții de profil, nu este precizat în niciun loc cuvântul licitație: „Deci tot cu dedicație dă bani ai românilor către instituții unde a avut colaborări în mod netransparent”. În final, deputatul USR a subliniat faptul că nu există în PNRR prevăzută obligativitatea ca ministrul Rafila sau PSD să facă consultanță cu Banca Mondială, BERD sau cu orice instituție.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare