joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneIeșire virulentă a lui Codrin Ștefănescu împotriva lui Dragnea: "Vă cer iertare...

Ieșire virulentă a lui Codrin Ștefănescu împotriva lui Dragnea: „Vă cer iertare pentru că în ultimii ani am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru”

Codrin Ștefănescu, secretarul general al Alianței pentru Patrie (APP), a lansat public o serie de acuze grave la adresa celui pe care l-a susținut cu ardoare chiar de când își executa pedeapsa privativă de libertate la Penitenciarul Rahova. Da, este vorba despre Liviu Dragnea, care, cu puține zile în urmă a decis ca numele lui să nu mai fie folosit de APP, dată fiind situația lui juridică și interdicția de a mai face parte din partide politice. Ștefănescu scrie acum despre Dragnea că este un instrument al „sistemului coldisto-securist în care s-a bălăcit cu maximă plăcere” și prezintă scuze publice că a „spălat de păcate vechi și noi un mic monstru”.

Codrin Ștefănescu s-a făcut cunoscut publicului și a rămas în atenția lui în ultimii ani grație susținerii vocale și puternice a celui care a fost Liviu Dragnea. S-a remarcat prin vizitele la Penitenciarul Rahova, prin ieșirile constante în apărarea lui Dragnea, atunci când nu prea existau argumente în favoarea lui și prin virulența cu care l-a apărat pe acesta de contestatari. Ei bine, ceva s-a întâmplat și atmosfera dintre cei doi vechi prieteni s-a schimbat radical. De fapt, certurile publice cu prietenii apropiați fac parte din istoria personală a lui Dragnea, care, încă de pe vremea când era un politician local în ascensiune, a declanșat aversiunea multora dintre oamenii care i-au fost alături în diverse bătălii. Și, dacă e să ne referim strict la Teleorman, e suficient să observăm evoluția relației lui cu Teodor Nițulescu (fost prefect de Teleorman) sau Victor Drăgușin (primar al Alexandriei).

Interesant e, dincolo de răfuiala publică a celor doi politicieni, faptul că Ștefănescu recunoaște faptul că l-ar fi acoperit pe Dragnea și că i-a „spălat” păcate vechi și noi. Ba chiar menționează situații personale, de culise, în care vedem o imagine foarte clară a unui Dragnea care calcă pe cadavre.

L-am iertat când mi-a boicotat botezul copilului meu, pentru că eram dușmanul înverșunat al sistemului pe care el îl deservea, pentru că am îndrăznit să-l pun nașul copilului pe Adrian Năstase, pentru că trebuia să dispar. Botezul copilului, oameni buni, un prunc nevinovat!!! Și a făcut asta cu înverșunare, cu ură, dând ordine directe sau indirecte privind sabotarea de către vechii colegi din PSD a acestui eveniment unic în viața mea. Lucru pe care mi l-au recunoscut clar foștii lui tovarăși de vânătoare, adică puciștii lui din trecut! Azi, copilul meu îi spune “unchiul’ Liviu”, iar el încă nu și-a cerut iertare nici lui și nici mie pentru asta. Se uită, sau mă rog, se uita, în ochii lui Răducu, cu aceeași seninătate și nepăsare. Eu l-am iertat și pentru asta!

Ștefănescu susține că APP nu va fi reprezentat în alegeri de un personaj precum Dragnea, despre care spune că în cele 11 luni de la înființarea APP stă plecat numai în vacanțe și nu răspunde la telefoane, în schimb are întâlniri cu „grupul coldist-securist”, dar și cu personaje din grupul Predoiu. Ștefănescu își acuză vechiul prieten de faptul că ar fi la mâna serviciilor și că e manevrat de acestea. Declarându-se „singurul om care l-a suportat pe Dragnea”, Ștefănescu prezintă acum scuze publice pentru că a sprijinit un personaj toxic. Mai mult, promite că revine și cu alte informații pe care le-a aflat pe parcursul prieteniei cu Dragnea.

Vă cer iertare, în mod public, pentru că în ultimii ani am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru! Dar am sperat că acest om se va schimba radical, va ieși din siajul sistemului coldisto-securist în care s-a bălăcit cu maximă plăcere, că va renunța la minciuni, la maniera lui toxică de a-și “înjunghia” politic, pe la spate, aliații, camarazii, oamenii nevinovați! M-am înșelat! Și asta o spun eu, răspicat și clar, eu cel care i-am stat alături când era abandonat de toți. Unii au avut dreptate să o facă, recunosc și asta! I-am iertat lui Dragnea toate derapajele și toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor. Toate! Oricât de grave au fost! Alții nu-l iartă nici azi și în mod sigur au dreptate. Eu, totuși, am făcut-o!”, a punctat Ștefănescu într-o lungă postare pe Facebook.

 

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare