miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPremierului Nicolae Ciucă i se cere să refuze acordarea de vize turistice...

Premierului Nicolae Ciucă i se cere să refuze acordarea de vize turistice pentru cetățenii ruși în România

Liderii politici Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac au adresat premierului Nicolae Ciucă o scrisoare deschisă prin care solicită ca România să nu mai acorde vize turistice cetățenilor din Rusia. Cei trei semnatari, în calitate de reprezentați ai partidelor USR, Forța Dreptei și PMP, îl încurajează pe Ciucă să fie mai ferm în decizii și să arate că este un lider în politica europeană.

Scrisoarea transmisă premierului vine în contextul în care agresiunea Rusiei asupra Ucrainei nu încetează, însă cetățenii ruși au posibilitatea de a fi turiști în țara noastră, nefiind aplicate la noi sancțiuni de acest fel, deși în state precum Finlanda și Țările Baltice măsura e deja implementată. Singura excepție ar trebui să fie, din punctul de vedere al semnatarilor, vizele umanitare menite să acorde protecție cetățenilor ruși care se luptă cu regimul dictatorial de la Moscova și au nevoie de refugiu în țara noastră.

Vă prezentăm conținutul integral al scrisorii transmise premierului.

Cât timp agresiunea nejustificată a Rusiei în Ucraina nu încetează, iar consecințele acestui război sunt resimțite de fiecare român, este inacceptabil ca cetățenii ruși să continue să primească vize turistice în România sau pe teritoriul Uniunii Europene, ca în timpurile de pace. Vă solicităm să interziceți de urgență acordarea vizelor turistice pentru cetățenii ruși pe teritoriul României şi, în egală măsură, să coordonați eforturi diplomatice sporite împreună cu celelalte state ale Uniunii Europene pentru interzicerea totală a prezenței turiştilor ruşi în UE.

Este momentul ca România să sprijine Finlanda şi statele baltice care au implementat deja această măsură şi să iniţieze discuţii la cel mai înalt nivel în acest sens. România trebuie să demonstreze mai multă fermitate diplomatică în fața regimului criminal al lui Vladimir Putin. Cu excepţia vizelor umanitare pentru sprijinirea reprezentanților societății civile, a opoziției politice şi a persoanelor persecutate pe nedrept în Rusia, cetățenii ruși nu ar trebui să fie bineveniți în România sau în Uniunea Europeană în actualul context al invaziei militare brutale din Ucraina. Aveți ocazia de a arăta, domnule prim-ministru, că România poate fi lider în politica europeană. Dacă veți face alegerea corectă, vom sprijini decizia la nivel național și european.”

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare