marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePropaganda plătită pe ascuns, limitată printr-un proiect de lege

Propaganda plătită pe ascuns, limitată printr-un proiect de lege

Un proiect de lege a fost depus de parlamentarii USR, care vizează limitarea propagandei politice și eliminarea promovării pe ascuns a unor chestiuni de partid prin intermediul presei. Prin acest proiect de lege, partidele sunt obligate să publice contractele pentru promovare în presă, inclusiv actele adiționale.

Bogdan Rodeanu este parlamentarul care a anunțat depunerea acestui proiect de lege, el venind ca un răspuns după publicarea anchetei Recorder privind modalitățile de finanțare a presei din mediul politic. El susține că proiectul va limita inclusiv cheltuielile partidelor cu propaganda la cel mult 40% din subvenția primită de la stat.

Pentru că nu este un proiect doar împotriva fake-news-urilor plătite prin intermediari, transparența trebuie să primeze: proiectul USR obligă toate partidele să fie transparente și să nu mai poată invoca secretul comercial atunci când li se cere să dea socoteală pentru banii publici primiți. Respectăm, astfel, și solicitarea Consiliului Europei privind desecretizarea contractelor prin care fonduri publice sunt transferate de partide către presă.„, a scris Bogdan Rodeanu.

Mai mult, prin noul proiect de lege depus de parlamentarii USR, informarea trebuie să fie corectă, iar difuzorii vor avea obligația să anunțe publicul ce interviu sau program informativ este contractat și de care partid anume.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare