joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTanzcos Barna, acuzat de agresivitate la adresa activiștilor care cereau salvarea parcurilor...

Tanzcos Barna, acuzat de agresivitate la adresa activiștilor care cereau salvarea parcurilor naționale: „Faceți o campanie josnică!”

Mai mulți activiști ai comunității Declic care au împărțit pliante de informare într-o localitate din Harghita s-au confruntat cu agresivitatea unor localnici în prezența ministrului Mediului, Tanczos Barna, care a luat partea agresorilor și a strigat că salvarea parcurilor naționale echivalează cu o "campanie josnică".

Înjurați fiind de localnici, activiștii aflați pe teren pentru a împărți pliante cu rol informativ, au avut o confruntare directă cu Tanczos Barna, iar acesta s-a manifestat foarte nervos, susținând că salvarea parcurilor naționale constituie o campanie josnică și susține că în parcurile naționale se taie și se va tăia „pentru oamenii de acolo”. Nervozitatea ministrului, dar și reacția lui la această campanie de informare i-a determinat pe cei din comunitatea Declic să lanseze o nouă petiție online, prin care se cere demisia acestui ministru al Mediului.

Vă solicităm demiterea de îndată a ministrului Mediului, Tánczos Barna, care a agresat activiștii care militează pentru protejarea pădurilor. Ministrul s-a dovedit a fi un apărător al celor care distrug pădurile și a reacționat agresiv la caravana Declic, care promova salvarea parcurilor naționale. Această atitudine, nedemnă de un ministru, dovedește că Tánczos Barna pune pe primul plan interesele industriei forestiere și trebuie să plece.

Din cuprinsul petiției Declic

Un lucru este cert, și anume acela că, de când ocupă fotoliul ministerial, Tanczos Barna nu a făcut absolut nimic pentru protejarea parcurilor naturale și pentru salvarea mediului, el concentrându-se preponderent asupra problematicii uciderii de urși și acordării de cote de vânătoare pentru niște specii care nu au mai fost puse până acum în bătaia puștii.

Conflictul din satul Sâncrăieni (județul Harghita) a fost încheiat de polițiști, pentru că ministrul Mediului nu a făcut un singur gest în sensul calmării localnicilor care veniseră să agreseze activiștii, ba dimpotrivă, le-a dat dreptate acestora: „Vă înjură pentru că faceți acest lucru. Faceți o campanie josnică, mincinoasă și lumea e supărată”.

În petiția prin care i se cere demisia lui Tanczos Barna, cei din comunitatea Declic precizează că Acțiunea „Caravana Rușinii” este menită să arate adevărata față a ministrului Mediului, Tánczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naționale.

De asemenea, semnatarii arată că până la apariția ministrului, în satul său, caravana s-a desfășurat fără niciun fel de conflicte, activiștii împărțind pliante de informare și interacționând bine cu localnicii, primind chiar și prăjituri de la unii dintre ei. Lucrurile s-au complicat abia după sosirea lui Tanczos Barna, care pare să fi agitat spiritele și să-i fi pus pe niște localnici să reacționeze agresiv la vederea activiștilor Declic.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare