vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCarmen Dumitrescu, fondatoarea Investigatoria, pregătește două ateliere în cadrul evenimentului de celebrare...

Carmen Dumitrescu, fondatoarea Investigatoria, pregătește două ateliere în cadrul evenimentului de celebrare a 25 de ani de parteneriat strategic România-SUA

Proiectul „Celebrating 25 Years of Strategic Partnership” este conceput pentru a sărbători aniversarea a 25 de ani de parteneriat strategic SUA - România și pentru a consolida comunitatea absolvenților programelor de schimb ale Departamentului de Stat SUA. Absolventă a programului "Robert M. Murrow" pentru jurnaliștii de investigație în anul 2020, jurnalista Carmen Dumitrescu, fondatoarea publicației Investigatoria, pregătește două ateliere din cadrul evenimentului aniversar în județul Neamț.

Prin 25 de ateliere locale, American Councils va promova prietenia și cooperarea româno-americană în comunitățile urbane și rurale, va aborda subiecte de interes local și va încuraja cetățenii să-și susțină și să-și protejeze drepturile și libertățile democratice.

Atelierele din cadrul programului vor viza teme precum: pacea și securitatea regională și internațională; promovarea standardelor euro-atlantice ale democrației, statului de drept și includerii minorităților; consolidarea economiei transatlantice; și modul în care experiența de schimb din SUA a influențat perspectiva lor asupra acestor subiecte asupra comunităților mari și mijlocii din România.

Jurnalista Carmen Dumitrescu a anunțat că pregătește două workshop-uri în cadrul acestui program, acestea fiind organizate în județul Neamț. Primul se va desfășura în cursul zilei de 11 octombrie la Liceul „Carol 1” din Bicaz și al doilea va avea loc în cursul zilei de 12 octombrie la Biblioteca „Mihai Eminescu” din același oraș.

Potrivit jurnalistei, cele două ateliere vor fi construite în jurul temei: „Responsabilitatea care nu taie aripile libertății: cât de pregătit ești pentru a fi cetățean?” și vor consta în dezbateri împreună cu elevi de gimnaziu și liceu pe marginea unor subiecte civice, precum cunoașterea drepturilor și responsabilităților cetățenești în democrație.

M-am gândit mult în ce fel aș vrea să decurgă aceste ateliere și care ar fi ideea pe care aș vrea ca tinerii de acasă s-o păstreze cu ei. În cele din urmă am decis să construiesc cu ei un schimb de idei pe marginea Libertății și Responsabilității, principii care nu se bat cap în cap, cum ar putea unii să creadă, ci se potențează unul pe altul. Așa că săptămâna viitoare voi fi la Bicaz, atât la liceu, cât și la bibliotecă, pentru a discuta cu cei tineri despre ce înseamnă să fii un cetățean în totalitate liber și în totalitate responsabil.„, a anunțat Carmen Dumitrescu.

Prin proiectul „Celebrating 25 Years of Strategic Partnership”, American Councils își propune să abordeze atât zonele urbane, cât și cele rurale. Publicul țintă potențial pentru atelierele locale include profesori, bibliotecari, studenți, reprezentanți ai ONG-urilor locale, lucrători din administrația publică, artiști locali și alte părți interesate ale comunității cu privire la experiența absolvenților de programe susținute de Departamentul de Stat în Statele Unite ale Americii.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare