vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVictorie obținută de USR în Parlament: Proiectul "Fără penali în funcțiile locale"...

Victorie obținută de USR în Parlament: Proiectul „Fără penali în funcțiile locale” a fost adoptat

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege al USR prin care nu vor mai putea fi alese în funcții publice persoanele condamnate definitiv.

„Odată promulgată legea, românii nu vor mai avea primari, șefi de CJ, consilieri locali și județeni condamnați pentru viol, pornografie infantilă, pedofilie, proxenetism sau corupție”, a transmis USR.

Proiectul de lege a fost inițiat după ce Ștefan Ionel Robert, primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov) a fost reținut în iunie 2021, acesta fiind acuzat de violul unei minore de 13 ani.

„Proiectul acesta s-a născut din dorința de a proteja copiii și l-am lucrat împreună cu Salvați copiii, după ce am văzut cu toții, anul trecut, cum un primar care a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani, vreme de trei ani, a fost reales într-o funcție. Și zilele acestea, am văzut mare scandal cu un deputat. În lipsa acestei legi, astfel de oameni pot fi în continuare în fruntea comunităților și, mai rău, în fruntea țării. Legea adoptată astăzi, la propunerea USR, stabilește interdicții clare. Violatorii de copii și corupții nu au ce căuta în funcții. Astăzi, s-a auzit o voce clară din Parlament: Fără penali în funcții publice! Legea va merge la promulgare la președinte, sperăm să aibă zero toleranță față de penali și legea să intre cât mai rapid în vigoare”, a zis deputata USR Diana Stoica, unul dintre inițiatorii legii.

„Legea adoptată azi de Parlament reprezintă un prim pas pe care USR îl face spre curățarea clasei politice. Este de fapt legiferarea normalității în România, o țară ce își pierduse busola sub conducerea vechilor partide. Nu ne vom opri aici. Misiunea noastră este să construim o societate functională, o societate în care scara valorilor este respectată, o societate pe a cărei fundații urmașii noștri vor putea construi o țară așa cum ne-o dorim cu toții!”, a declarat Cezar Drăgoescu, președinte USR Dolj.

Proiectul USR modifică Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale (115/2015) în sensul introducerii interdicției de a depune candidaturi și de a fi alese persoanele condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea.

Complementar acestui proiect, deputații USR au votat astăzi și pentru Fără penali în Parlament, astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată candida pentru Senat sau Camera Deputaților. Proiectul de lege în cauză a fost inițiat de 24 de senatori și deputați PNL și a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 250 voturi pentru și 1 împotrivă.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare