joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneInflația, aproape de 16%. Năsui, săgeți către BNR: "Putea să nu ajute...

Inflația, aproape de 16%. Năsui, săgeți către BNR: „Putea să nu ajute în trecut Guvernul și să fie de partea românilor!”

Vorbind despre factorii care au dus inflația aproape de pragul de 16%, Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, a atras atenția că, pe lângă războiul Rusiei contra Ucrainei, de vină sunt într-o proporție semnificativă Guvernul României și BNR.

Printre altele, Năsui a criticat faptul că BNR a apelat ani în șir la tiparnița de bani pentru a sprijini Guvernul, care, de altfel, a sporit sistematic cheltuielile în loc să strângă cureaua.

„Explozia prețurilor nu s-a oprit. Inflația comunicată de stat în această dimineață a crescut la 16%.

Cel mai mult au crescut prețurile la gaz și la alimentele de bază.

Guvernul va da vina pe război, dar nu va avea cum să explice de ce suntem iar în vârful Uniunii când vine vorba de vești proaste din economie. Ar însemna să recunoască faptul că această explozie a prețurilor e cauzată de creșterea cheltuielilor statului făcută tot de ei.
De ce cresc prețurile? De ce avem inflație? Pentru că avem tot mai mulți lei în circulație pe tot mai puține bunuri și servicii.

Dar cine a dat drumul la tiparniță ani la rând ca să ajute Guvernul și să ne ia puterea de cumpărare a leului? Același BNR care azi abia devine mai serios despre combaterea inflației.

Degeaba se vaită BNR că nu e suficientă producție ca să acomodeze creșterea leilor puși în circulație tot de ei. Ei puteau să nu ajute în trecut Guvernul și să fie de partea românilor. Au ales calea politic mai sănătoasă, dar economic dezastruoasă, a tiparniței.

Și Guvernul și BNR au jucat în aceeași piesă cu fix rezultatul pe care îl avem acum.

Singura preocupare a vechii clase politice a rămas să crească încasările la bugetul de stat. Așa că sărăcesc toată populația ca să aibă ei bani la bugetul de stat”, a declarat deputatul USR.

Totodată, fostul ministru al Economiei a transmis că este în dezacord total cu sporirile de taxe efectuate de actuala coaliție de guvernare, lansând în acest context și un atac la adresa președintelui PSD Marcel Ciolacu, care declarase că „nu mai suntem în comunism, deci creștem taxele”.

„Ba mai mult, au hotărât și mărirea taxelor în timp de criză. Mai întâi au crescut taxele pe muncă. Acum cresc și taxele pe proprietate. E greu de îndurat acest lucru și imposibil de explicat rațional.

Domnul Ciolacu zice că ‘nu mai suntem în comunism, deci creștem taxele’. Ce poți să mai zici în fața acestui grad de analfabetism funcțional?

Se gândesc doar la propriile burți. Și asta a devenit extrem de evident când USR, prin primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut un gest firesc pentru o perioada ca aceasta și a hotărât returnarea nediscriminatorie și nebirocratică de taxe către toți cetățenii sectorului, în valoarea de 1.000 de lei.

I-a uimit atât de tare un astfel de gest de normalitate în situația dată, că mai mult de ‘populism’ n-au mai putut să mai strige, dar au făcut-o în cor.

Statul român e nedrept cu cetățenii României. Iar dovada clară, dacă mai e nevoie, este că nu precupețește niciun efort să își crească salariile tocmai în această perioadă, cum au făcut pentru aleșii locali. Indivizii apropiați de centrul puterii se pun la adăpost și lasă pe toată lumea în frig și foame”, a conchis deputatul USR.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare