joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGabriel Paun, fondatorul Agent Green, inclus de Politico în topul celor mai...

Gabriel Paun, fondatorul Agent Green, inclus de Politico în topul celor mai influenți actori în domeniul mediului

Prestigioasa publicație Politico a inclus în topul celor mai influente persoane din domeniul mediului pe românul Gabriel Păun, fondatorul organizației de mediu Agent Green. Acesta se află pe locul 9 în topul influencerilor, alături de prim-ministrul Danemarcei, ministrul german al climei și economiei, președintele comisiei de mediu din Parlamentul European, ministrul mediului din Polonia, primarul orasului Amsterdam, șeful Pactului Verde European - Frans Timmermans.

Politico îl descrie pe Gabriel Păun în termeni apreciativi și remarcă faptul că „activismul lui l-a pus adesea în pericol: de când și-a fondat organizația non-profit Agent Green în 2009, el s-a confruntat cu amenințări cu moartea și atacuri fizice. El a dezvoltat, de asemenea, o strategie distinctă de advocacy, lucrând cu reporterii pentru a ajuta la investigarea și documentarea problemelor de mediu, depunând adesea mărturii, dar și ajutându-i să acceseze locuri în care se întâmplau tăieri ilegale. Aceste eforturi au dat unele rezultate: în 2020, Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva României pentru că nu a protejat siturile Natura 2000 și pentru încălcarea legislației UE de mediu.

Gabriel Păun, președintele asociației de mediu, Agent Green, este genul de om care practică ceea ce predică. Trăiește ecologic, sustenabil, în armonie cu natura pe care o iubește și pe care o simte parte din sine și face, în fiecare zi a vieții lui, tot ceea ce poate pentru ca lumea asta, pe care o consumăm cu atâta frenezie, să poată funcționa mai departe.

Mai mult, prin întâlnirile pe care le are la nivel internațional, Gabriel Păun face o acțiune de branding unei țări care nu are nici acum un brand național. Căci vorbind despre abuzurile din domeniul Mediului, el arată lumii întregi cât de prețioasă este natura României și cât de important este ca ea să fie protejată. Uneori, chiar și cu prețul vieții și sănătății unor activiști care se dedică unei astfel de cauze.

De altfel, activistul de mediu a acordat și un amplu interviu publicației noastre, în care ne-a mărturisit care sunt lucrurile care îl determină să continue lupta pentru un mediu mai curat și mai protejat.

Nu m-am gândit nicio clipă să fac altceva. Sunt literalmente un spirit într-un trup pe care îl folosesc pentru a-mi îndeplini această misiune, de a salva planeta. Și sunt alții ca mine peste tot în lume. Este vorba despre spiritul de a face bine, care nu poate fi învrăjbit sub nicio formă! Deci în momentul în care aș decide să mă opresc ar fi momentul în care aș muri ca spirit.„, a mărturisit Gabriel Păun în interviul acordat publicației Investigatoria anul trecut.

De altfel, publicația Politico arată că superputerea lui Gabi Păun este aceea a spune bine poveștile din domeniul mediului și astfel reușește să strângă în jurul lui oameni care au aceleași aspirații în legătură cu viitorul planetei.

Puteți citi întregul material din Politico aici:

https://www.politico.eu/list/green-28-class-of-2023-the-ranking/gabriel-paun/?fbclid=IwAR3ZWjmV_FSnJwAQwlMI01rlfZ44sypbIgG5-TphtCVx3pDlf1LZdnmWTS4

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare