INVESTIGATORIA a relatat și în trecut despre situația prin care trece această jurnalistă, publicând în luna aprilie a acestui an un interviu în exclusivitate cu Parászka Boróka.
„Mereu m-am confruntat cu presiuni. Campaniile de denigrare vin ca trenurile. Din trei în trei luni vin campanii de denigrare la adresa mea, personal. Minciuni, articole în presa de propagandă. Așa a început această campanie foarte agresivă la adresa mea, cu participarea inclusiv a UDMR-ului din Cluj și seara trecută deja am primit foarte multe mesaje agresive, de tipul: Ar fi bine să mori!, De ce nu te spânzuri? C…ă ce ești!„, ne povestea atunci, în exclusivitate, în contextul alegerilor din Ungaria, jurnalista Parászka Boróka.
INTERVIUL INTEGRAL POATE FI CITIT AICI:
Tot ea ne-a mărturisit că trăiește sub presiunea amenințărilor cu moartea. Și iată că din nou se confirmă acest lucru, care e cu atât mai grav cu cât vine din partea unui deputat maghiar. Facem mențiunea că Barna Bartha este unul dintre reprezentanții partidului extremist Patria Noastră.
Declarațiile lui în privința jurnalistei sunt următoarele:
„Sau poți să te uiți la o Parászka Boróka, poți să o asculți la Radio Târgu Mureș, ei bine, (dacă) maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina dintre ei, atunci nu e de mirare că am ajuns unde am ajuns…”
Am discutat cu privire la situației jurnalistei Parászka Boróka cu redactorul-șef al Radio Târgu Mureș, redacția maghiară, Attila Szasz. Acesta ne-a spus că e foarte bună solidarizarea declarativă în situația aceasta, dar susține că e nevoie de acțiune pentru a împiedica o situație și mai gravă, și anume aceea ca amenințările de acest fel să devină fapte. Redactorul-șef spune că s-a ajuns într-un punct critic nu doar pentru colega sa, ci pentru toată presa din România.
„E un atac nepermis la adresa unui jurnalist, oricare ar fi acela. În cazul de față, vorbim de o colegă de-a noastră, dar așa ceva nu poate fi tolerat față de niciun jurnalist și cred că e nevoie de mare solidaritate. Acum, au fost astăzi declarații care ne susțin și apreciem asta, dar considerăm că pe lângă declarațiile făcute la cel mai înalt nivel (am văzut și declarația premierului României), dar e nevoie de acțiune. Și aici trebuie luate măsuri ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, pentru că dacă vor fi tolerate, se va ajunge într-adevăr la tragedii cum s-a întâmplat în Slovacia sau Malta. Din păcate, nu este un caz singular, s-a mai întâmplat, acum am văzut că e solidaritate mai mare ca în alte dăți, dar s-a ajuns la un punct critic. Declarațiile sunt utile, ne încurajează, dar dacă nu sunt întărite și de acțiuni concrete, atunci probabil că se vor repeta astfel de derapaje.”, a spus Attila Szasz, în exclusivitate pentru INVESTIGATORIA.