joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEXCLUSIV! Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, acuzat de "apropieri nefirești" cu...

EXCLUSIV! Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, acuzat de „apropieri nefirești” cu elevele sale

Cornel Bleajă a fost vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman și ocupă în prezent poziția de consilier județean în cadrul aceleiași instituții. În paralel, acesta este cadru didactic la Zimnicea. Zilele trecute, a fost acuzat de niște eleve cu privire la faptul că le-ar fi atins în mod necorespunzător. De altfel, Bleajă a și demisionat din poziția sa de profesor de fizică al Școlii nr.3 din Zimnicea, structură a Școlii nr.4, motivând că are "probleme personale".

INVESTIGATORIA a aflat, pe surse, despre faptul că cel puțin două eleve minore, în vârstă de 13 și 15 ani, s-ar fi plâns de faptul că profesorul de fizică, Cornel Bleajă, le-ar fi atins în mod nepotrivit. Am încercat să obținem informații de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea pe această temă, însă până la momentul redactării articolului, nu am primit un răspuns.

Am discutat, în schimb, cu directorul unității de învățământ din Zimnicea, Petru Peia, care ne-a confirmat atât faptul că există niște suspiciuni legate de un comportament inadecvat al consilierului județean în relația cu elevii, cât și faptul că acesta a demisionat, invocând probleme de familie și personale.

Există niște suspiciuni legate de un comportament nepotrivit, el spune că a fost vorba de un sărut părintesc, însă copilul a simțit altceva. Dar trebuie stabilit dacă s-a depășit vreo linie. Este doar părintească sau mai mult? Eu, ca și conducător de unitate, am demarat această anchetă, cercetare disciplinară și așteptăm să vedem ce s-a întâmplat exact acolo.

L-am întrebat pe directorul școlii dacă e vorba despre un singur caz sau sunt mai multe, iar răspunsul a fost:

Vorbim despre mai mulți, el este apropiat de copii, i-a luat pe mai mulți în brațe, deci el ia în brațe și copiii, are un comportament mai apropiat, nu știu ce să spun… Câteodată această apropiere e bună, câteodată e rea… Dacă a fost mai mult sau nu, v-am spus, eu nu pot să știu. Așteptăm răspunsul comisiei, să luăm declarațiile firești și să se vadă. Da, este adevărat că domnul profesor și-a prezentat demisia, motivând că are probleme de familie și probleme personale.

Informațiile legate de unul dintre presupusele abuzuri comise de consilierul județean au fost oferite școlii chiar de dirigintele uneia dintre fete, care a refuzat să mai meargă la școală. Se pare că acesta obișnuia să-și atingă nepotrivit elevele chiar și în timpul orelor, iar în pauze făcea eforturi pentru a petrece timp cu ele în intimitate în sălile de clasă.

Am încercat să-l contactăm pe Cornel Bleajă, pentru a-i oferi posibilitatea de a-și explica comportamentul, însă acesta nu a răspuns la telefon până la momentul publicării acestui material. Sursele noastre susțin că el este încă cadru didactic la alte două unități de învățământ din Zimnicea.

Revenim cu detalii, pe măsură ce le vom avea!

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare