duminică, iunie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticÎn plină criză energetică, PSD și PNL închid minele din România fără...

În plină criză energetică, PSD și PNL închid minele din România fără să pună alte capacități în loc

Astăzi în ședința de plen a Camerei Deputaților, coaliția PSD-PNL se pregătește să adopte proiectul de ordonanță a decarbonizării sistemului energetic românesc într-un mod mult mai restrictiv decât a cerut Comisia Europeană și a fost asumat de către România. În timp ce în spațiul public susțin, doar pe vorbe, că își doresc ca România să devină independentă energetic și cu ajutorul cărbunelui, la vot demonstrează exact opusul.

USR a propus o serie de amendamente care respectă acordurile deja încheiate cu reprezentanții Comisiei Europene, dar care presupun ca închiderea minelor și a termocentralelor să se facă doar după ce în sistem au fost introduse noi capacități de producție. Amendamentele USR au fost respinse.

Așa cum arată legea acum, PSD și PNL închid capacități de producere a energiei electrice înainte să puna ceva în loc și doar ne spun că “vom face”, dar nu vor să își asume asta prin lege, așa cum USR a insistat. Vom reintroduce astăzi la plen amendamentele USR, cu speranța că PSD și PNL vor avea decența să voteze în interesul României, nu doar al calculelor meschine de partid”, explică deputatul USR Radu Miruță.

Nimeni nu ne interzice să închidem ce avem doar după ce punem ceva în loc, dar PSD și PNL exact asta fac și mint că acesta este un jalon PNRR. Putem bifa jalonul și dacă trecem în lege obligativitatea închiderii doar după ce o nouă capacitate de producție a fost pusă în funcțiune.

Mai mult, în contextul crizei energetice, România are la dispoziție fonduri europene în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru a deschide noi capacități de producție, bani pe care Guveernul trebuie să se ocupe să îi atragă.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă, care reprezintă unilateral perspectiva USR.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare